avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Dividende
Discuție deschisă în Bursa de valori

Dividende

Buna ziua
tatal meu a depus certificatul de actiuni la Conti S.A. Ploiesti .Primii doi ani i s-au trimis dividendele aferente(anii 1996,1997).Acum cativa ani am intrebat la aceasta societate daca au mai distribuit dividende si care e situatia actiunilor tatalui meu (e pensionar, are 71 de ani ), si mi s-a raspuns ca nu s-au mai distribuit niciodata dividende, ele se redistribuie, si certificatul nu mai e bun de nimic.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sau sa ma orientati unde as putea gasi acest raspuns.
Multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:46, 18 Septembrie 2012
Dividendele se distribuie daca firma are profit in anul respectiv si daca adunarea generala a actionarilor hotaraste ca o parte din acest profit sau in totalitate sa fie impartit actionarilor sub forma de dividende.
Referitor la valabilitatea actiunilor pe care le detineti, acestea raman valabile atata timp cat firma nu a fost dizolvata ca urmare a falimentului sau din alte motive. Deci nu aruncati certificatul pana nu aflati date corecte de la firma.
Luati legatura cu firma si aflati de la ei informatiile dorite.
Eu am aflat astfel de informatii adresandu-ma Depozitarului Central la adresa din linkul de mai jos.
[ link extern ]
Puteti sa va prezentati la sediul central sau intrebati telefonic care este cea mai rapida procedura pentru a obtine date referitoare la certificatul Dvs.de actionar. Datele pe care le puteti obtine, adresand o simpla cerere sunt extrasul de cont, istoric de cont, valoarea dividendelor si daca s-a efectuat plata acestora sau nu.
[ link extern ]
:luck:
L.C.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cuponul din anii 90 cu acțiuni la peco neamț Adrian Caciulescu Adrian Caciulescu Am cuponul din anii 90 cu acțiuni la Peco Neamț era atunci acum OMV Petrom vreau sa știu dacă mai sunt valabile și dacă da ce pot face cu ele mulțumesc (vezi toată discuția)
Hello. cat valoreaza azi actiunile la...? Feeverte Feeverte au si parinti mei niste actiuni la petromidia si atom-service(cernavoda). Sunt din Constanta..daca as vrea sa stiu cat valoreaza sau daca stie cineva. Va ... (vezi toată discuția)