avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cred ca apa nova ne fura din greu !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cred ca apa nova ne fura din greu !

Pe vremea cand s-a "contorizat" toata lumea, apa nova ne-a montat 1 contor pentru 2 scari de bloc, cele 2 scari fiind asociatii diferite. Ca urmare, scara noastra si-a montat 1 contor pasant si cealalta scara si-a montat un contor pasant.
O vreme, nu a fost nicio problema, dar de aproape 1 an, cantitatea de apa pe care ne-o factureaza apa nova, este cam cu 100 mc mai mare decat suma celor 2 apometre pasante. Nu mai spun ca avem apometre si in apartamente.

Ne-am adresat verbal celor de la apa nova, spunand ca avem si noi apometre si ca diferenta dintre ce arata apometrul lor, este cam cu 100 mc mai mare decat suma celor 2 apometre de la cele 2 scari de bloc. Raspunsul lor a fost ca nu-i intereseaza ce arata apometrele noastre si ca ei factureaza dupa inregistrarile lor.

Nu se pune problema ca fura vreun locatar, pentru ca avem cele 2 apometre pasante, pe coloanele de alimentare ale celor 2 scari. Cam ce ar trebui sa facem si unde ar trebui sa ne adresam ?
Cel mai recent răspuns: monica 127 , utilizator 22:56, 28 Aprilie 2021
Daca din contorul de la scara nu rezulta ca a intrat apa pe cARE VA CERE bani nu sint probleme de probatiune.
Daca rezulta e posibil sa va fure cineva din bloc.
Incercati sa scinbati contorul de jos ca sa va lamuriti ce se intampla.
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti, dar repet cele spuse de mineanterior: consumul de la contorul de la scara 1 plus consumul de la contorul de la scara 2 este cu 100 mc mai mic decat consumul de la contorul ce apartine apa nova.
Nu are niciun locatar posibilitatea sa fure apa, intrucat ar insemna sa-si fi tras o teava din apartamentul sau pana in subsol, unde sunt contoarele si sa se racordeze inaintea unuia dintre contoarele noastre, ori asa ceva este imposibil, din punct de vedere tehnic !
Ca sa dam cateva milioane pe un alt contor pentru fiecare scara, este foarte usor de spus, dar rezultatul va fi acelasi, pentru ca asa cum contorul apa nova se considera ca masoara corect, la fel si contoarele noastre masoara corect, nu ?
Si-apoi, noi putem schimba contoarele celor 2 scari, de la subsol, de nenumarate ori, pentru ca apa nova spune ca nu-l intereseaza ce arata contoarele noastre !
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
aeg, utilizator
aeg a scris:

Ne-am adresat verbal celor de la apa nova,

Adresarea dv a fost eronta
In situatia in care apar consumuri suplimentare la valori nejustificate si cauze necunoscute se impune sa sesizati oficial furnizorul de utilitati
Valoarea mentionata de consum suplimentar facturat este netemeinica in conditiile in care numarul de consumatori este constant si precizati inexistenta de defectiuni pe instalatia parte comuna sau privata
staruiti la nivelul furnizorului de utilitati sa verifice aparatul de contorizat consum de la bransament

Totalul consumurilor dela scara A sau B este egal cu apometrele pasante?
Si noi avem astfel de apometre si nici o data insumarea nu este egala cu pasantul.
Pe site-ul Apa Nova puteti face o sesizare in legatura cu contorul de bransament. Solicitati sa fie verificat.
Aceste emailuri sunt luate in considerate, inregistrate, vi se va raspunde la ele si.....vor si veni sa ia contorul pentru verificare.

Alte discuții în legătură

Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)