avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... repetent la gradinita?!?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

repetent la gradinita?!?

Mi-am inscris baietelul la gradinita de stat anul trecut in septembrie. Avea 2 ani si 8 luni si a fost acceptat. Acum mi se spune ca trebuie sa repete grupa mica pentru ca nu are varsta necesara inscrierii la grupa mijlocie. As dori sa imi spuneti daca este sau nu legal acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 16:23, 6 Martie 2012
si eu sunt in aceasi situatie si alte sute de mii de parinti. Nu exista repetent la gradinita, situatia este legala, nu avem ce face (dupa cum spuneam si fiica'mea trebuie sa repete grupa mare)
Pentru ca v-ati grabit sa-l inscrieti la grupa mica ,a fost acceptat dar ar fi trebuit sa va informeze ca nu o sa poata fi inscris la grupa mijlocie pentru ca e prea mic.
Conform legii nr.1 /2011 invatamantul prescolar (3 -6 ani) cuprinde grupa, mica, mijlocie si mare, dar fara sa se precizeze ca nu se pot face derogari pentru lipsa catorva luni pentru a avansa de la o grupa la alta, mai ales la solicitarea parintilor. Exista gradinite particulare care accepta aceste promovari, de la o grupa la cea superioara, fara probleme. Totusi daca educatorii grupei respective considera ca anumiti copii se dezvolta mai lent, pot recomanda ca acestia sa ramana inca un an in grupa in care sunt.
Nu, nu sunt repetenti, dar probabil asa s-a interpretat pct. 4 din Precizarile MECTS nr. 31593 din 28.02.2012 privind reinscrierea si inscrierea in invatamantul prescolar, in anul scolar 2011-2012 (sunt pe site-ul Inspectoratului scolar Bucuresti), prin care copiii de 3 ani sunt cuprinsi in grupa mica, copiii de 4 ani - mijlocie si 5 ani - grupa mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare in procedura de inscriere in invatamantul prescolar tmike11 tmike11 Problema intampinata este faptul ca gradinitele din municipiul Bucuresti refuza inregistrarea cererilor de inscriere a copiilor care implinesc 3 ani in anul ... (vezi toată discuția)
Gradinita Daniela Aida Vlad Daniela Aida Vlad Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la impartirea grupelor la gradinita. Daca copilul a implinit 5 ani in 20 august 2011, ince grupa este inscris la ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)