avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor nocivitate si spor conditii grele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor nocivitate si spor conditii grele

Va rog foarte mult ,sa mi se spuna , ce legatura este intre a avea spor denocivitate si spor conditii grele , si grupa de munca ? Daca am in fluturas aceste sporuri si dupa 2001 , trebuie sa am si conditii deosebite ( fosta grupa II ) ???Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 23 Ianuarie 2009
Nu neaparat , puteti avea spor de pericol si locul de munca sa nu fie incadrat in conditii deosebite de munca . Interesati-va la firma .
In multe situatii sporul pentru conditii deosebite de munca sau conditii grele de munca este legat de incadrarea in grupe de munca a locului de munca.
Insa este posibil si acordarea acestor sporuri fara ca locul unde va desfasurati activitatea sa fie incadrat in grupa a II-a de munca sau grupa I-a de munca
Eu nu am, fost prea clara in cele prezentate . Imi cer scuze .Problema este astfel : eu lucrez in acelasi loc ( Forja ) din 1990 , si pana in 2008 , decembrie , cand din cauza crizei , am fost disponibilizata .Din 1990 am avut ,tot timpul spor de conditii grele si spor de nocivitate .Deci am lucrat tot timpul in acelasi loc si-am avut tot timpul aceste sporuri .Problema e ca in 2001 , mi-au ramas sporurile si mi s-a luat grupa II de munca ( care acum se numeste " conditii deosebite " ).De aceea vin si va intreb : ESTE LEGAL sa mi se ia grupa de munca , desi eu am lucrat in acelasi loc , si am ramas cu cele doua sporuri ???
Cum vi s-a luat grupa a II-a de munca? :-/
Si inainte de 2001 , grupa a II-a de munca era rezervata pentru conditii deosebite de munca.
Din luna aprilie grupele de munca se regasesc sub denumiri noi : grupa I = apare in cartile de munca ca , " conditii speciale "
grupa II = apare in cartea de munca ca , " conditii deosebite "
De exemplu : in aprilie 2001 ,in cartea mea de munca scrie : ' incetat activitate in conditii deosebite "-desii eu am lucrat in continuare in acelasi loc si am in continuare in cartea de munca spor de conditii grele -14 % si spor nocivitate -10 %.
tot in aprilie 2001 la sotul meu ( ca exemplu ) , care lucra in acelasi loc cu mine ,in cartea de munca scrie : "Mentinut activitate in conditii deosebite " - adica are grupa II in continuare .Fata de mine ,care desii am ramas in acelasi loc si-n aceleasi conditii , nu mai beneficiez de grupa .
Deci , asa mi s-a luat grupa II-a .Este drept sa am cele doua sporuri in continuare , dar fara beneficiile grupei de munca . Atata timp cat altor salariati s-a pastrat ??? Multumesc si sper ca m-am facut inteleasa .

Alte discuții în legătură

Grupa munca bunica1 bunica1 Din 01.04.2001 grupa I si grupa Ii capata denumirea de conditii speciale , respectiv conditii deosebite .Aici am o mare nelamurire !! In cartea mea de munca e ... (vezi toată discuția)
Condiții spor nocive Rusu Raducu Rusu Raducu Lucrez la CFR, sub firul de contact 27000w, este normal sau nu sa primesc spor de condiții nocive, în prezent nu primesc acest spor, muncesc în aceleași ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta hegedusibolya hegedusibolya Am lucrat 29 ani in acelas loc de munca pe diferite posturi din 1980. Pana in 2001 1 aprilie am avut trecut in cartea de munca 20 ani si1,5 luni gr I de ... (vezi toată discuția)