avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor nocivitate si spor conditii grele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor nocivitate si spor conditii grele

Va rog foarte mult ,sa mi se spuna , ce legatura este intre a avea spor denocivitate si spor conditii grele , si grupa de munca ? Daca am in fluturas aceste sporuri si dupa 2001 , trebuie sa am si conditii deosebite ( fosta grupa II ) ???Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 23 Ianuarie 2009
Da, este posibil sa beneficiati de aceste sporuri.
Din cate se pare, conducerea unitatii a dispus mentionarea grupelor de munca numai pentru anumiti salariati. In acest sens, din cate stiu , nominalizarea salariatilor care isi desfasoara activitatea in locurile de munca in conditii deosebite, se face de angajator impreuna cu sindicatele reprezentative potrivit legii sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor, in cadrul Comitetului de securitate si sanatate in munca acolo unde acesta este infiintat.
Puteti sesiza inspectoratul teritorial de munca , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca bunica1 bunica1 Din 01.04.2001 grupa I si grupa Ii capata denumirea de conditii speciale , respectiv conditii deosebite .Aici am o mare nelamurire !! In cartea mea de munca e ... (vezi toată discuția)
Condiții spor nocive Rusu Raducu Rusu Raducu Lucrez la CFR, sub firul de contact 27000w, este normal sau nu sa primesc spor de condiții nocive, în prezent nu primesc acest spor, muncesc în aceleași ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta hegedusibolya hegedusibolya Am lucrat 29 ani in acelas loc de munca pe diferite posturi din 1980. Pana in 2001 1 aprilie am avut trecut in cartea de munca 20 ani si1,5 luni gr I de ... (vezi toată discuția)