avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit de nevoi personale de catre o ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit de nevoi personale de catre o firma de recuperari

Buna ziua,

Am o problema si as avea nevoie de ajutor. In luna decembrei 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR si am platit ratele pana in luna august 2009 cand din cauza problemelor financiare nu am mai reusit. De fiecare data cand am incercat sa discut cu cei de la banca, pe langa fapul ca m-au tratat cu dispret, "solutiile" prospuse nu au dus la rezolvarea problemei.
Desi nu am primit niciodata vreo instiintare de la BCR sau vreun telefon, dupa mai bine de 6 luni am inceput sa fiu contactata de catre o societate de recuperari. Am incercat sa discut si cu acestia si sa le explic ca desi am intentia sa platesc, rata de pe scadentar era prea mare pentru posibilitatile mele financiare (rata era de 250 lei, iar salariu meu de 650, aceasta rata nefiind singura obligatie de plata).
Dupa m-ai multe conversatii telefonice, firma de recuperari mi-a trimis un scadentar cu o rata de 500 lei/luna, suma care imi era imposibil sa o platesc.
Ieri am primit o comunicare de la un executor judecatorec care imi cere sa platesc in termen de 1 zi suma de 19.785 lei in contul firmei de recuperari.
Va rog sa ma lamuriti sau sa imi dati un sfat pentru rezolvarea acesti situatii. Precizez ca momentan, din cauza unor probleme de sanatate nu lucrez.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
oanamos, utilizator
Cel mai recent răspuns: gylly1 , utilizator 21:15, 24 Septembrie 2012
comunicarea de la executor este o somatie de plata semnata si stampilata de executor sau o notificare semnata de firma de recuperare?
Cam aceasi problema am si eu. Societatea de recuperari m-a dat in judecata " cazul" a ajuns pe masa unui executor judecatoresc ...am primit acasa decizia de executare silita ....numai ca ....nu prea au ce sa " execute" . Intrebarea mea ar fi daca se prescrie aceasta datorie si executare si daca da dupa cati ani se prescrie .
termenul general de prescriere este de 3 ani de la data scadentei
cu mentiunea ca pe perioada demararii executarii silite acest termen se intrerupe si numai dupa ce executorul va inchide dosarul cu mentiunea ca nu sunt bunuri urmaribile de atunci va continua sa curga prescrierea
Comunicarea este o somatie semnata si stampilata de executor. Problema este ca eu din august 2009 de cand am inceput sa am restante la credit nu am primit absolut nici o hartie de la Banca sau macar vreun telefon. Am inceput sa fiu contactata dupa mai bine de 6 luni sau chiar un an de firma de recuperari direct. Nu sunt de rea credinta, si as vrea sa platesc, dar sa mi se ofere posibilitatea unor rate decente.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
In situatia dumneavoastra este posibil sa se fi implinit termenul de prescriptie. Daca ultima plata ati efectuat-o in iulie, deci luna august din 2009 este prima luna restanta, consider ca termenul de prescriptie s-a implinit.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
adryan_ss2, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)
Despre prescrierea datoriilor ganeacristi ganeacristi buna am inteles ca prescrierea trebuie invocata. cum se invoca asta? cum se face? si daca executorul va cere incuvintarea instantei si va trece la poprire ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor la credit de nevoi personale ganciumonica ganciumonica Am un credit de nevoi personale fara girant, fara garantii, incheiat in 2007. De un an si jumatate nu am mai putut plati ratele In prezent, am reusit sa ... (vezi toată discuția)