avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Nume de domeniu - Marcã Înregistratã la OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Nume de domeniu - Marcã Înregistratã la OSIM

Buna ziua,

Doresc sa va expun urmatoarea problema:
Am inregistrat recent un nume de domeniu pe TLD-ul .NET. Domeniul nu contine un brand anume, ci este format din 3 cuvinte cheie. Din motive lesne de inteles, nu voi dezvalui aici numele acestui domeniu, insa pentru exemplificare, domeniul este de forma:

cuvant-cheie.net Ex.: MetodeDeSlabit.net

Nelamurirea mea este urmatoarea:

Exista o entitate juridica in Romania care a inregistrat la OSIM in urma cu 4 ani exact aceeasi expresie. De asemenea, firma care a inregistrat marca detine si numele de domeniu pe extensia .ro (ex. MetodeDeSlabit.ro).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Am dreptul legal sa utilizez domeniul, avand in vedere ca acesta este pe tld-ul .net?
2. Detinatorul marcii inregistrate are dreptul legal de a se opune in cazul in care eu as dori sa inregistrez la OSIM domeniul MetodeDeSlabit.net, inclusiv cu extensia .net?
3. Pot avea probleme de natura juridica daca voi utiliza numele de domeniu intr-o sfera de activitate similara claselor pentru care a fost inregistrata ca marca expresia "Metode de Slabit"?

Va multumesc mult!

Bogdan

Cel mai recent răspuns: BogdanSM , utilizator 20:03, 28 Septembrie 2012
puteti utiliza domeniul in cazul in care websiteul postat se refera la produse si servicii diferite de cele desemnate de marca inregistrata, iar marca inregistrata nu este o marca bine cunoscuta sau notorie (nu conteaza dpdv al dreptului TLD-ul).

la OSIM nu inregistrati domenii ci marci- ati vrut sa spuneti ca doriti sa inregitrati numele de domeniu ca marca- in primul rand OSIM va va cere sa nu revendicati un drept exclusiv asupra expresiei verbale ".net". in al doilea rand titularul marcii se poate opune la inregistrarea dvs in opozitie sau intr-o actiune in anulare in cazul in care produsele si serviciile desemnate de inregistrarea dvs sunt identice sau similare cu serviciile desemnate de marca titularului sau in cazul in care marca titularului este notorie sau bine cunoscuta segmentului de public caruia i se adreseaza.

da. veti avea aproape sigur probleme juridice daca utilizati numele de domeniu ptr produse / servicii similare celor desemnate de marca.

Multumesc foarte mult! Mi-ati oferit intr-adevar o explicatie foarte edificatoare la problema expusa. Apreciez!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuvinte in trademark Stadva Stadva Trademarkul este inregistrat pe 5 cuvinte , sa zicem [i]cuvant1 cuvant2 cuvant3 cuvant4 cuvant5[/i] . Doresc sa inregistrez un domeniu de internet pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)