avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... cuvinte in trademark
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

cuvinte in trademark

Trademarkul este inregistrat pe 5 cuvinte , sa zicem cuvant1 cuvant2 cuvant3 cuvant4 cuvant5 .
Doresc sa inregistrez un domeniu de internet pe ultimile 2 cuvinte respectiv cuvant4cuvant.5.tld
Spre deosebire de cuvant 2 care este un nume de produs ( firma ) ,cuvintele cuvant4 si cuvant5 sunt cuvinte uzuale ,des utilizate , ceva de genul by trade .
In situatia ipotetica a inregistrarii domeniului , pot avea probleme cauzate de existenta trademarkului ?
Intentionez sa utilizez domeniu pe o tematica vasta oferita de cele doua cuvinte .
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 02:34, 9 Decembrie 2009
Nu au cum sa existe probleme la asa ceva. Le poti folosi.
teoretic nu. dar daca marca respectiva este notorie, sau daca titularul marcii are inregistrata marca cuvintele 4 +5 datorita dobandirii distinctivitatii prin folosire (desi cuvintele sunt uzuale, ele pot fi inregistrate daca au dobandit distinctivitate prin folosire- art 5 ultimul alineat din L 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice) atunci ar fi o problema cu atat mai mult cu cat numele de domeniu este folosit pentru un website care furnizeaza servicii/produse similare sau identice cu cele desemnate de marca. Concluzia - trebuie cercetat in ce masura cuvant 4+5 (desi cuvinte uzuale) pot incalca un eventual drept la marca al titularului marcii cuvant 1+2+3+4+5,marca care a capatat distinctivitate prin folosire si a fost inregistrata.

pentru detalii suplimentare dati-mi de stire.

o zi buna
TM pe cele 5 cuvinte este inregistrat pe numele dumneavoastra? Daca da, atunci inregistrarea domeniilor nu reprezinta o problema, dumneavoastra fiind titlularul marcilor respective. Daca nu, atunci aveti o problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de domeniu - marcã Înregistratã la osim BogdanSM BogdanSM Buna ziua, [b]Doresc sa va expun urmatoarea problema:[/b] Am inregistrat recent un nume de domeniu pe TLD-ul .NET. Domeniul nu contine un brand anume, ci ... (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)
Trademark european asupra unui domeniu web Stadva Stadva Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul [i]cuvant[/i].info . Pe [i]cuvant[/i] exista un trademark european . [i]Cuvant[/i] e de fapt numele unui joc ... (vezi toată discuția)