avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PRENATAL SI POSTNATAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PRENATAL SI POSTNATAL

Sunt insarcinata in 7 luni si ma aflu in somaj de la 1 iunie pana la 1 decembrie.(in noimbrie trebuie sa nasc).As dori sa stiu daca prenatalul este obligatoriu sau este suficient sa-mi iau doar cele 42 de zile postnatal iar apoi sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 19 Septembrie 2012
1. Daca sanatatea dvs. si a copilului va permite puteti sa nu luati deloc concediu de maternitate (nici pre nici postnatal) dar nu veti putea beneficia de CCC decat dupa 42 de zile de la nasterea copilului.

2. Deci puteti sa procedati si asa cum spuneti dvs., sa luati numai cele 42 de zile de postnatal si apoi sa intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal crisstyle crisstyle Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)