avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijire copil-tata...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijire copil-tata...

Buna ziua,
as dori sa stiu daca tatal copilului, poate solicita concediu ingrijire copil, in cazul in care este asociat in 2 SRL si in acelasi timp este si angajat in cadrul acestora.
Va multumesc anticipiat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:19, 22 Ianuarie 2009
Da tatal poate beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului, cu conditia ca mama copilului sa dovedeasca ca nu a solicitat si nu beneficiaza de acest concediu
buburuza a scris:

Buna ziua,
as dori sa stiu daca tatal copilului, poate solicita concediu ingrijire copil, in cazul in care este asociat in 2 SRL si in acelasi timp este si angajat in cadrul acestora.
Va multumesc anticipiat


De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
Prin urmare, daca tatal indeplineste condtiile prevazute de OUG nr.148/2005 referitoare la acordarea indemnizatiei pentru CIC atunci va beneficia de aceasta indemnizatie in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Tatal beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului si indemnizatia aferenta daca indeplineste conditiile:
- a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii;
- nu beneficiaza de acest drept mama copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului andrea_palko andrea_palko Buna seara Am nascut in luna august 2009, iar in prezent sunt in concediu de crestere a copilului. Doresc sa ma intorc la munca dupa ce fetita va implini 1 an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil imolla imolla Poate tatal copilului sa ramana in concediu de paternitate (pt ca mama nu este angajata ,nu poate beneficia de indemnizatie ) pt a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil serban73 serban73 Este posibil ca tatal sa intre in concediu de crestere copil din somaj ? Cum se calculeaza indemnizatia in acest caz ? (vezi toată discuția)