avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Poate tatal copilului sa ramana in concediu de paternitate (pt ca mama nu este angajata ,nu poate beneficia de indemnizatie ) pt a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului ;mentionez ca parintii copilululi nu sunt casatoriti legal,dar tatal va recunoaste copilul si ii va da numele lui.Este obligatoriu ca parintii sa fie casatoriti legal pt ca tatal copilului sa ramana in concediu de paternitate si sa beneficieze de indemnizatia respectiva?
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 11:18, 4 Ianuarie 2010
Poate intra in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani a copilului si tatal fara sa fie casatorit legal cu mama cu respectarea art de mai jos.

OUG 148/2005
ART. 1*)
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Conform legii poate beneficia si tatal copilului(chiar daca parinti nu sunt casatoriti legal) de concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil-tata... buburuza buburuza Buna ziua, as dori sa stiu daca tatal copilului, poate solicita concediu ingrijire copil, in cazul in care este asociat in 2 SRL si in acelasi timp este si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ptr pensionar cata8 cata8 Am primit decizia de pensionare de limita de varsta a unui salariat. Inainte de a lucra la noi el si-a depus dosarul de pensionare . Acum am primit-o si eu. ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)