avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... prag insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

prag insolventa

buna ziua

am un debitor care imi datoreaza 39.040 lei. vreau sa cer intrarea in insolventa a acestuia insa nu am pragul. daca ii calculez penalitati pt diferenta, am sanse sa se admita cererea.? precizez ca ii voi face astazi o somatie de plata prin care il instiin tez ca ii voi calcula penalitati. asta sa nu se poata sustine ca am lasat problema nesolutionata atata timp cat sa pot avea limita prag.


multumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 08:36, 24 Septembrie 2012
Pentru deschiderea procedurii insolventei, pe langa valoarea-prag a creantei, de 45.000 lei, este necesar ca debitorul dvs. sa se gaseasca in stare de insolventa, prezumata ca fiind vadita atunci cand debitorul a intarziat cu plata datoriei mai mult de 90 de zile de la data scadenta. Acesta prezumtie insa este una relativa si poate fi rasturnata de catre debitor, prin contestarea starii de insolventa. Pe de alta parte, in cazul in care procedati la calculul penalitatilor si atingeti astfel valoarea-prag, cererea dvs. de deschidere a procedurii asupra debitorului poate fi admisa numai daca aceste penalitati precum si valoarea lor, au fost stipulate in contractul incheiat intre dvs. si debitor, pentru neplata la timp a obligatiilor. In lipsa unui contract sau a acestei clauze penale din contract, nu sunteti indreptatit a solicita plata penalitatilor
va multumesc frumos. sunt indeplinite toate conditiile privind admisibilitatea cererii de insolventa, doar valoarea limita este putin mai mica. penalitatil;e sunt trecute in contract.
intrebam daca sunt sanse sa se admita cererea, intrucat am auzit parerii contrare in aceasta privinta.
o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma cu datorii papy76 papy76 am o firma cu datorii la stat si la o banca cum pot sa scap de ea fara sa am probleme pe viitor (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)