avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentarea unei SC la Registrul Comertului fara a ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentarea unei SC la Registrul Comertului fara a avea contract de munca

Va rog sa imi spuneti parerea dvs. referitoare la reprezentarea la Registrul Comertului a unui PJ de catre CJ, fara a avea contract de munca cu acel PJ. Practic e posibila, iti face o delegatie si poti sa faci orice. Dar, nu este legal! Eu consider ca inseamna acelasi lucru cu a reprezenta in instanta sau a acorda consiliere juridica fara sa fi angajat. Iar acest lucru include si delegatia pentru scoaterea unui certificat constatator, sau depunerea unor documentatii. Cum considerati?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:03, 30 Ianuarie 2009
:stunned: Aceeasi problema veche referitoare la consilierii juridici. Ati prefera sa fiti reprezentat de o persoana fara pregatire? Puteti incheia cel putin un contract de colaborare sau o conventie civila de prestari servicii spre a va reprezenta legal la ORC, este foarte adevarat ca trebuie sa existe raporturi juridice de vreun fel in cazul in care nu este incheiat contract individual de munca.
Imi aprobi sau nu parerea, ca nu imi dau seama. Si eu sunt CJ si mi se cere de catre management sa fac comisione pentru firmele lor. Le-am spus "nu", fiindca nu am voie fara contract de munca, si mi-au cerut sa le arat unde scrie........... M-am pus bine de tot cu ei dar, da-o incolo de treaba, daca ma apuc sa fac demersuri pentru inca 10 firme.... De aia nu se angajeaza CJ, ca prind pe cate unul de il exploateaza pana da in aiureala. Ca e simplu doar!
Eu aprob.

=D>

N-au decît să angajeze consilieri. Sau să încheie, cu cel pe care-l au, contracte pentru timp parţial pentru celelalte firme pe care le patronează şi să-l plătească.
Multumesc! Partea proasta e ca acum se discuta atitudinea mea.
Ca juristul anterior nu a avut nici o problema, eu de ce am?
Documentaţi-le că nu aveţi nicio obligaţie faţă de celelalte firme pe care ei le păstoresc. Obligaţia dumneavoastră, izvorîtă din contractul de muncă, există doar faţă de acea entitate căreia v-aţi vîndut munca. Nu faţă de patronii ei, nu faţă de administratorii ei, ci doar faţă de entitatea juridică însăşi.

Apoi, invocaţi textul legii. Art.1, 2, 3, şi 4 din Legea 514/2003 sunt cum nu se poate mai clare, iar Codul muncii vă spune (şi le spune) faţă de cine răspundeţi în temeiul contractului de muncă.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic isi poate face reclama? DanyD DanyD Exista aceasta posibilitate legala ca un cj sa isi faca reclama, in vederea incheierii unor contracte cu diverse SC? Adica: un cj are un domiciliu ( un imobil ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar public monique27 monique27 Ce variante are( daca are) un functionar public de a avea o activitate remunerata in cadrul unei societati, avand in vedere incompatibilitatile ? (vezi toată discuția)