avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmitere drept de mostenire gradul 5
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmitere drept de mostenire gradul 5

Buna ziua,

Tatal meu impreuna cu alte doua rude au ramas singurii (in viata) mostenitori de grad 4 si revendicatori ai unor bunuri imobile confiscate in timpul regimului comunist, proprietate ale unui frate al bunicului lor.

Acest frate al strabunicului meu nu a avut alti mostenitori.

Dat fiind ca acele imobile au fost instrainate in 1996 de catre regia autonoma care le poseda/administra, in momentul de fata, sunt depuse dosare de retrocedare la ANRP.

Avand in vedere varsta inaintata a tatalui meu si stiind ca transmiterea dreptului de mostenire se poate face pana la al 4-lea grad as dori sa stiu daca exista o modalitate legala de a transmite de catre tatal meu catre mine a dreptului de a beneficia sau revendica aceste bunuri/despagubiri.

multumesc
Cel mai recent răspuns: woe , utilizator 20:30, 21 Septembrie 2012
Nu se pune problema să moşteniţi ca rudă de gradul 5. Dreptul dumneavoastră de moştenire priveşte patrimoniul tatălui dumneavoastră (după decesul său), patrimoniu în care este inclus şi dreptul de restituire a acelui teren (în cota parte cuvenită tatălui dumneavoastră ca moştenitor al celui de la care a fost preluat terenul de către stat).

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine vine la succesiune? sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o nelamurire. sa eliberat un titlu de proprietate care are ca mostenitor pe mama bunicului meu cererea a fost depusa de fata verisoarei ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am obținut o decizie definitiva a curtii de apel ... Tănase Florin Tănase Florin Bună ziua! Am obținut o Decizie definitiva a Curtii de Apel pentru validarea acordării de despăgubiri de către ANRP! Suntem mai mulți mostenitori dupa ... (vezi toată discuția)