Tatal meu impreuna cu alte doua rude au ramas singurii (in viata) mostenitori de grad 4 si revendicatori ai unor bunuri imobile confiscate in timpul regimului comunist, proprietate ale unui frate al bunicului lor.
Acest frate al strabunicului meu nu a avut alti mostenitori.
Dat fiind ca acele imobile au fost instrainate in 1996 de catre regia autonoma care le poseda/administra, in momentul de fata, sunt depuse dosare de retrocedare la ANRP.
Avand in vedere varsta inaintata a tatalui meu si stiind ca transmiterea dreptului de mostenire se poate face pana la al 4-lea grad as dori sa stiu daca exista o modalitate legala de a transmite de catre tatal meu catre mine a dreptului de a beneficia sau revendica aceste bunuri/despagubiri.
Nu se pune problema să moşteniţi ca rudă de gradul 5. Dreptul dumneavoastră de moştenire priveşte patrimoniul tatălui dumneavoastră (după decesul său), patrimoniu în care este inclus şi dreptul de restituire a acelui teren (în cota parte cuvenită tatălui dumneavoastră ca moştenitor al celui de la care a fost preluat terenul de către stat).