avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiei la fondul CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiei la fondul CAS

Am incheiat in urma cu un an un contract cu Casa de Pensii pentru a plati lunar la casierie suma de 234 lei calculata la nivelul salariului minim pe economie, nefiind angajata la acea vreme. Acum am incheiat un contract individual de munca pe perioada determinata pana in decembrie 2012. Vreau sa va intreb daca trebuie sa mai achit lunar si acea suma, pe langa retinerile ce se vor face din salariul oferit de angajator.
Trebuie sa anunt undeva? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 21 Septembrie 2012
1. - Puteti sa platiti in continuare daca aveti posibilitati financiare.
- Nu va ajuta la stagiul de cotizare dar va ajuta la majorarea punctului de pensie.

2. Va uitati in contractul de asigurare incheiat cu Casa de Pensii si vedeti care sunt posibilitatile de incetare a lui.

3. Daca nu mai doriti sa platiti in baza acestui contract mergeti la Casa de Pensii si solicitati incetarea lui.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos, in contract scrie ca trebuie platita suma . Probabil ca trebuie sa anunt incetarea contractului urmand sa fac alt contract dupa ce inceteaza angajarea, nu-i asa?
Da, mergeti si faceti cerere de incetare a contractului de asigurare sociala si cand va fi cazul faceti un alt contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul contributiilor sociale pentru cei fara loc de munca ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As vrea sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile sociale care trebuiesc platite de o persoana care nu are un loc de munca si care vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea somajului pot incheia un contract de asigurare sociala? brezan brezan Mai am 1 luna si mi se termina somajul. Am 52,4 ani si o vechime in campul muncii de 33 ani. As dori sa cotizez in continuare pana la 35 de ani vechime pt. ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate/ contributii sociale efectuate direct de o persoana fizica, fara venit Andrej2014 Andrej2014 Sunt salariata la o firma care isi va inceta activitatea luna viitoare. Lucrez aici de 10 ani, cu carte de munca. Nu doresc sa ma mai angajez pe viitor si as ... (vezi toată discuția)