avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general promotii, reduceri magazin - baza legala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

promotii, reduceri magazin - baza legala

Buna ziua, ce acte trebuie completate si ce anume trebuia sa declar la Finante daca vreau sa reduc preturile si sa afisez "promotie" la anumite produse din magazin? In magazin produsele se vand la vrac si o mica parte din ele vor expira in luna noiembrie. Vreau sa aplic o reducere gen "pret vechi/ pret nou" la aceste produse, ca nu vreau sa raman cu ele pana in noiembrie, vreau sa rulez marfa. Iar la alte produse vreau sa scad pretul insa nu vreau sa apara ca promotie.
Cum trebuie sa procedez?
Pentru afisarea promotiei am inteles ca trebuie depusa o documentatie la Finante in care explici de ce vrei sa aplici reduceri (mentionez ca pretul nou nu va fi mai mic decat pretul de achizitie).
Pentru reducerea pretului la celelalte produse este suficient doar un proces verbal de modificare pret sau trebuie generat si un nou NIR ?
As vrea sa aplic reducerile cat mai repede si nu stiu cum sa procedez sa nu intru in incurcatura si sa ma trezesc cu vreo amenda.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 16:47, 21 Septembrie 2012
Pt.ceea ce vreti dvs. sa faceti, nu va trebuie acordul nimanui, sunt practici comerciale de dinamizare a vanzarii.Se face documentul de proces verbal modificare de pret.Pentru siguranta dvs.studiati- OG99/2000- ORDONANTÃ privind comercializarea produselor ºi serviciilor de piaþã-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin second hand MihaelaTop MihaelaTop Buna ziua! La un magazin SH daca cumpar marfa pentru o luna -1000 kg ca sa am pentru fiecare saptamana 250 kg cum fac nir-ul,se poate sa-l fac cumva ... (vezi toată discuția)
Scadere produs acordat gratuit din stoc cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am un magazin de haine iar in aceasta perioada vreau sa fac o promotie-la 1 produs,al doilea la jumatate de pret si la 2 produse-al treilea ... (vezi toată discuția)
Reducere promotionala la marfa din magazin minis minis Buna ziua ! Am si eu o nelamurire, in priviinta inregistrarii in contabilitate a reducerilor de pret pentru marfa la pret de vanzare cu amanuntul. Ca de ... (vezi toată discuția)