Va rog sa-mi spuneti cum se poate intabula o casa cu teren care a fost construita in anul 2000, fara sa procure autorizatiile necesare pentru constructie. Terenul a fost cumparat de o persoana in anul 2000, ulterior pe acel teren fiind construita casa, fara autorizatie de constructie. In momentul de fata, persoana respectiva doreste sa faca acte pe aceasta casa, si pentru acest lucru, este nevoie deci de intabularea casei si terenului aferent. Una dintre variante ar fi cu siguranta demolarea casei, construita practic ilegal, fara autorizatie, sau realizarea aceluias proiect de casa de catre un arhitect, daca acesta ar fi de acord, (varianta mai putin legala) as dori sa stiu daca sunt si alte variante.
Eu sunt reprezentant al Primariei, si cer practic acest raspuns in numele Proprietarului , care cauta inca solutii pentru a putea face acte pentru constructie. Primaria este deci de buna credinta, nu stim insa cum putem ajuta aceasta persoana. Mentionez faptul ca aceasta constuctie se afla in spatiul rural. Multumesc tuturor pentru informatii!
Si eu sunt in aceeasi situatie, blocul nu are autorizatie de construire adecvata (s-au construit etaje in plus fata de ceea ce a fost admis in autorizatie). Intrebarea mea este daca nu se poate transcrie terenul pe numele viitorilor proprietari pe care este construit blocul ca mai apoi sa ne ocupam noi de intrarea in legalitate, fiind coproprietari de teren?Mentionez ca amenda a fost platita la noi de catre constructor doar ca nu a facut demersuri de intrare in legalitate. Multumesc.
:oops:Interventie moderator
@acrisid
Am rugamintea sa deschideti un nou topic cu problema dvs, intrucat ati postat mesajul intr-un topic vechi din anul 2009, iar acesta se va inchide.
Multumesc pentru intelegere
Amenda si proces
deea1307
Buna ziua. Vreau sa stiu cum se poate proceda in cazul in care am construit o casa, neavand autorizatie, pe un teren aflat in indiviziune, in timp ce ne aflam ... (vezi toată discuția)