avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor,sunt in Norvegia cu copilul vreau sa ne ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor,sunt in Norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara!

Sunt in Norvegia cu copilul minor.
In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat.
Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul care este nascut aici, dar tatal cetatean roman, nu este de acord cu intoarcerea minorului.
Avocatul meu din Romania a inaintat o cerere prin Ordonanta Presedintiala in baza HG 922/2009 pentru suplinirea acordului tatalui in vederea obtinerii unui titlu de calatorie/pasaport.
Consulatul Ambasadei Romaniei la Oslo m-a instiintat ca doar printr-o hotarare definitiva si irevocabila in care se specifica clar incredintarea minorului mie,vor putea sa i-mi elibereze un titlu de calatorie.
Daca este adevarat ce spune consulatul inteleg,ca acesta hotarare prin ordonanta,
este inutila, ea neputand fi considerata definitiva si irevocabila si deci consulatul face exceptie de la regula emiterii unui document de calatorie pentru minor,doar in baza unei ordonante presedintiale,ca in cazul Serviciului Pasapoarte de pe teritoriul Romaniei?
In plus,mi se mai spune de catre un avocat norvegian si alte persoane norvegiene ..ca daca tatal nu este de acord ca minorul sa paraseasca Norvegia as putea sa fiu fortata/nevoita.. sa ma intorc singura in Romania..,deoarece copilul este nascut aici si tatal are un contract de munca pe termen nelimitat...fara rezidenta sau cetatenie.
Va rog sa i-mi dati un sfat ajutor in completarea celor pe care deja le face avocatul meu din Romania pentru ca sunt disperata si singura intr-o tara in care nu stiu la ce sa ma mai astept...
Ma simt in pericol de a-mi pierde copilul,fiind terorizata si de norvegieni cu tot felul de informatii incomplete referitoare la drepturile statului norvegian asupra copilului si de fostul sot care i-mi spune ca fara acordul lui nu am sanse sa ma intorc in Romania cu copilul,mai ales ca stau si intr-un centru de criza unde nimeni nu ma mai place de cand am spus ca nu vreau sa raman in Norvegia ci vreau acasa in Romania !
Ajutor!
Cel mai recent răspuns: dismissed , utilizator 02:52, 26 Septembrie 2012
Da, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca din Romania care sa fie recunoscuta ulterior de statul norvegian.
Ar trebui sa consultati un avocat din Norvegia ca sa aflati daca statul norvegian va recunoaste hotararea pronuntata de instantele romane pe cale de ordonanta presedintiala.

Hotararea pronuntata pe fondul cauzei va fi recunoscuta si o veti putea pune in executare.
Si daca regula e autoritatea parinteasca comuna, chiar si cu o hotarare definitiva si irevocabila, doamna are nevoie de acordul tatalui, pe care nu-l are!!!
Hotararea judecatoreasca poate rezolva orice doar sa fie recunoscuta in Norvegia.
Pentru a se intoarce in Romania pot exista mai multe variante dar trebuiesa dicute cu avocata ei cum si ce se poate...
Intrebarea mea era daca,cu o hotarare pentru suplinirea acordului tatalui prin Ordonanta Presedintiala pot obtine titlu de calatorie pentru copil de la consulat ,avand in vedere ca mi s-a cerut de ambasada o hotarare definitiva si irevocabila pentru acest titlu.. iar aceasta prin Ordonanta Pres. nu stiu daca ma ajuta,eu neintelegand clar daca acestea se investesc cu definitiv si irevocabil sau nu.Dar stiu sigur ca in Romania la Serviciul pasapoarte se poate obtine chiar pasaport in baza unei Ordonante.Pres.
Statul Norvegian,da recunoaste hotararile din Romania..dar nu se stie cat va mai dura procesul si care va fi decizia,iar eu vreau sa ma intorc cu copilul in Romania prin aceasta Ordonanta!
Nu am inteles care e problema tatal sau ambasada?

Alte discuții în legătură

Titlu calatorie minor pentru intoarcere din norvegia! dismissed dismissed Titlul de calatorie se poate obtine de la ambasade/consulat,si pe baza unei hotarari prin Ordonanta Presedintiala de suplinire a acordului celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt cetățean roman cu residenta permanenta în ... Roxannne Roxannne Bună seara! Sunt cetățeni roman cu residenta permanenta în Norvegia! Aici în Norvegja l-am întâlnit pe tatăl copilului meu și am rămas ... (vezi toată discuția)