Sunt in Norvegia cu copilul minor.
In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat.
Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul care este nascut aici, dar tatal cetatean roman, nu este de acord cu intoarcerea minorului.
Avocatul meu din Romania a inaintat o cerere prin Ordonanta Presedintiala in baza HG 922/2009 pentru suplinirea acordului tatalui in vederea obtinerii unui titlu de calatorie/pasaport.
Consulatul Ambasadei Romaniei la Oslo m-a instiintat ca doar printr-o hotarare definitiva si irevocabila in care se specifica clar incredintarea minorului mie,vor putea sa i-mi elibereze un titlu de calatorie.
Daca este adevarat ce spune consulatul inteleg,ca acesta hotarare prin ordonanta,
este inutila, ea neputand fi considerata definitiva si irevocabila si deci consulatul face exceptie de la regula emiterii unui document de calatorie pentru minor,doar in baza unei ordonante presedintiale,ca in cazul Serviciului Pasapoarte de pe teritoriul Romaniei?
In plus,mi se mai spune de catre un avocat norvegian si alte persoane norvegiene ..ca daca tatal nu este de acord ca minorul sa paraseasca Norvegia as putea sa fiu fortata/nevoita.. sa ma intorc singura in Romania..,deoarece copilul este nascut aici si tatal are un contract de munca pe termen nelimitat...fara rezidenta sau cetatenie.
Va rog sa i-mi dati un sfat ajutor in completarea celor pe care deja le face avocatul meu din Romania pentru ca sunt disperata si singura intr-o tara in care nu stiu la ce sa ma mai astept...
Ma simt in pericol de a-mi pierde copilul,fiind terorizata si de norvegieni cu tot felul de informatii incomplete referitoare la drepturile statului norvegian asupra copilului si de fostul sot care i-mi spune ca fara acordul lui nu am sanse sa ma intorc in Romania cu copilul,mai ales ca stau si intr-un centru de criza unde nimeni nu ma mai place de cand am spus ca nu vreau sa raman in Norvegia ci vreau acasa in Romania !
Ajutor!
As pierde prea mult timp si nervi inutil incercand sa notific avocatul acesta.
Eu oricum le-am cerut sa-mi spuna exact care este legea cu care ma ameninta ca au aceste drepturi asupra copilului meu ,pentru ca aceasta conventie din 01.01.2010 semnata si de No.nu este clara .. referitor la dreptul familiei..
Voi vedea ce spun si cei de la MAE in care i-mi pun oricum mari sperante ori va trebui sa cer ajutor international.
Avocata mea a primit un onorariu apropiat,pentru procesul de divort si custodie din Ro. dar daca lucrurile se complica nu cred ca va avea motive sa se lepede..de mine din acest pdv.
Mie deja i-mi este frica sa nu vina sa-mi ia copilul inainte sa primesc hoatrarea din Ro ,stiind ei toti,ca asta astept ca sa plec in Romania si fiind ei asa convinsi ca legea lor le permite sa i-mi sechestreze copilul aici ca sa il poata da in adoptie la o familie norvegiana.
Ar putea sa ma si expulzeze afara din Norvegia eu nemaiavand nici un drept de sedere aici...sau dupa ce primesc hoatararea si incerc sa plec spre Oslo ,sa ma opreasca politia rutiera la primul colt sa-mi confiste si masina pe motiv ca nu este inmatriculata sa-mi ia si copilul pe motiv de intentie de rapire si poate ca vor vrea sa ma si aresteze pentru atatea infractiuni... si dvs.i-mi vorbiti de plecat in Danemarca cand eu nu mai pot sa dorm de spaima lor.
Credeti-ma ca din momentul in care au aflat ca vreau sa plec si ca nu vreau sa raman la ei s-au invinetit la fata si au inceput sa le tremure barbiile de nervi.Sunt monstruosi!
Daca eu in momentul acesta nu mai am nici macar aceasta rezidenta temporara din cauza separarii si a faptului ca nu am binevoit sa plic pentru un nou drept de sedere in baza noului statul de mama a copilului lui care are un drept de vizita..
,copilul va ramane cu rezidenta..datorita faptului ca tatal lui o are,deci nu este, " nicaieri "din acest punct de vedere! Copilul are in continuare drept de sedere!Eu nu!
Mi s-a mai imputat.. si faptul ca minorul este nascut aici!!!..nu stiu ce trebuia sa inteleg din asta ..dar cred ca daca ei au legile atat de independente si diferite de restul planetei Tera , ar fi normal sa te informeze ca din momentul in care ai calcat pamantul lor si ti se de un drept de sedere doar ca sa poti muncii si plati taxe la ei ori mai si nasti aici ,poti sa-ti iei gandul de la copilul tau si orice drept asupra lui este practic inexistent!
Eu as dori sa fie intrebati de cineva caruia sa nu-si permita sa nu-i dea un raspuns concret,care este temeiul legal pentru care ma terorizeaza si ameninta ca nu pot pleca cu copilul meu din Norvegia!
Problema este ca cine este acel "cineva"?Exista sau EI SUNT BURICUL PLANETEI?