avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia de proprietari

Ce cai de atac am ,daca asociatia m-a dat in judecata pentru o suma destul de mica in comparatie cu altii si mi-a si trecut pe lista de plata cheltuieli de judecata inainte de primul termen in instanta?Mentionez ca sint foarte multe nereguli,,sume imense pentru gaz,apa,,etc,am facut demersuri la protectia consumatorului,cet,firma repartitoare,samd,,fara rezultat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:36, 24 Septembrie 2012
Ca este suma mica sau mare este mai putin important, daca nu ati achitat timp de 90 de zile cotele de intretinere asociatia are dreptul sa va actioneze in justitie.
Este normal ca nu aveti rezultate in urma demersurilor facute, trebuia sa faceti o cerere catre presedintele asociatiei de proprietari in termen de 10 zile de la data afisarii listelor pentru a va arata facturile care stau la baza calculului.
Conform Legii 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Singura solutie este sa achitati restantele si penalizarile calculate, iar daca nu sunteti de acord cu modul de calcul puteti cere verificarea actelor asociatiei de catre un expert contabil, dar asta se face pe cheltuiala dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
1-Faptul ca ati fost actionat in justitie pentru recuperare debit demonstreaza ca amiabil nu a putut fi solutionata recuperarea sumei
2-Faptul ca asociatia a inteles sa inregistreze in evidente cheltuieli de judecata constituie abuz,
avand in vedere ca nu exista hotararea judecatoreasca definitiva care sa dispuna in favoarea asociatiei de proprietari recuperarea de cheltuieli de judecata
3-Daca apreciati ca la nivelul asociatiei de proprietari exista incalcari ale normelor in domeniu si inclusiv obligatiile impuse si solicitate dv,nu sunt temeinice,aveti dreptul sa solicitati in instanta efectuarea de expertiza financiar-contabila
pauca20 a scris:
Ce cai de atac am ,daca asociatia m-a dat in judecata pentru o suma...

Dumneavoastra sunteti acum cel atacat in instanta si nu aveti cum sa atacati, ci mai degraba sa incercati sa va aparati.
Daca sumele soliciatate de asociatie vi se par incorct stabilite, contestati in instanta, in dosarul deschis de asociatie.
Este normal ca asociatia sa consemneze in lista de plata toate cheltuielile efectuate pentru recuperarea debitelor de la dumneavoastra, inclusiv onorariul avocatului. Aceste sume stau acolo scrise si nu va incomodeaza cu nimic. Atunci cand instanta va stabili cat trebuie sa platiti, o sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Recuperare fond de rulment mmarianne mmarianne Buna ziua, La 1 noiembrie o sa parasesc apartamantul in care am locuit, deoarece l-am vandut. La asociatie am constituit un fond de rulment de 150 lei si 60 ... (vezi toată discuția)
Litigii cu asociatia de locatari macrita macrita Buna seara , Asocitia de proprietari de la scara noastra a dat in judecata mai multi proprietari , cu termene diferite de judecata . As dori sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)