avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minori

Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot vizita fetita!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:44, 24 Septembrie 2012
Bineinteles ca aveti dreptul sa va vedeti copilul, cereti programul pe care vi-l doriti, instanta va tine cont de interesul copilului si va adapta daca e cazul , programul dupa varsta si programul fetitei
Ca regula generala, veti putea beneficia de 2 week-end-uri pe luna in care puteti fie vizita minora la domiciliul ei, fie sa o luati la dvs (sa isi vada si bunicii paterni).

De asemenea, veti putea obtine dreptul de a petrece o saptamana in vacanta de iarna cu minora, si 2 sau mai multe saptamani vara.

Ii puteti fi alaturi si la evenimentele mai importante din an: zi de nastere, zile onomastice.

Totul depinde de interesul si disponibilitatea dvs de a mentine relatiile si de va implica in viata copilului.
Potrivit art. art. 14 alin. 1 din legea nr. 272/2004 copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii iar potrivit art. 15 din aceeaşi lege relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.


Programul de vizitare poate fi solicitat in forma urmatoare:

in doua week-enduri pe luna , respectiv in a doua si a patra saptamina din luna, de vineri de la ora 17,00 pina duminica la ora 18,00 la domiciliul reclamantului.

- In vacanta de iarna -3 zile , respectiv din a treia zi de Craciun la domiciliul reclamantului.

- in vacanta de vara -3 saptamini , respectiv in ultimele 3 saptamini din luna iulie, la domiciliul reclamantului


Succes.


Este mic copilul si depinde cum veti dovedi in instanta ca va puteti ocupa de el si depinde si ce solicita mama minorului.
Daca va intelegeti e posibil sa obtineti programul solicitat.
Depinde cat timp petreceati cu copilul inainte de despartire, cat va ocupati de ea, cat va puteti ocupa acum, de programul copilului de azi si de cum va evolua el in timp, depinde daca va intelegeti cu mama copilului sau nu etc.
E o chestiune in care e foarte importanta situatia de fapt prezenta si anterioara, de aceea un raspuns specific necesita o analiza specifica.

De curiozitate, dv. doriti sa vedeti copilul? Ca e ciudat nick-ul asta Lili... nu prea e nume de barbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare program vizita mirela 2 mirela 2 Buna ziua, revin cu o intrebare catre toti cunoscatorii:). Am ajuns cu divortul la Curtea de Apel Bucuresti, in hotararea data de instanta de fond minorul ... (vezi toată discuția)
Program de vizita tzapone tzapone Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. In momentul in care hotararea tribulalului este urmatoarea: \": Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)