avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor public judiciar

Buna ziua, va rog o lamurire, daca e posibil: mi s-a aprobat ajutorul public judiciar-
pt. o cerere reconventionala- partial. In motivare se mentioneaza: "sa se achite diferenta pina la termenul urmator - sub sanctiunea anularii cererii reconventionale".
Ce sa inteleg, ca daca nu achit diferenta mi se anuleaza toata cererea reconventionala? Asa spune legea, daca puteti sa-mi mentionati articolul de lege?
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:37, 24 Septembrie 2012
Ajutorul public judiciar se poate acorda sub forma scutirii integrale de la plata taxei de timbru sau reducerea taxei de timbru. Vedeti OUG 51/2008.
Da, asa sa intelegeti, daca nu platiti, va anuleaza cererea.
Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru
Art 20 (1) Taxele judiciare de timbru se platesc anticipat.
(3)Neindeplinirea obligatiei de plata pana la termenul stabilit se sanctioneaza cu anularea actiunii sau a cererii.

( daca e cazul)
(4)Daca in momentul inregistrarii sale actiunea sau cererea a fost taxata corespunzator obiectului sau initial, dar a fost modificata ulterior, ea nu va putea fi anulata integral, ci va trebui solutionata, in limitele in care taxa judiciara de timbru s-a platit in mod legal.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie: anuleaza cererea ca netimbrata iuliamariana iuliamariana ce se mai poate face in acest caz? Admite excepţia nulităţii cererii. Anulează cererea ca netimbrată. Cu drept de recurs. (vezi toată discuția)
Taxa timbru mihaelasasu mihaelasasu Buna seara. As vrea sa stiu daca s-a procedat corect in urmatoarea speta : am avut un termen de judecata ntr-un dosar in care sunt parte ( parat) in data ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ContSters289919 ContSters289919 As avea o mare rugaminte... am o nedumerire legata de taxa judiciara de timbru intr-un partaj (2012) al nepotului meu plecat din tara care a solicitat cota de ... (vezi toată discuția)