avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie: Anuleaza cererea ca netimbrata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie: Anuleaza cererea ca netimbrata

ce se mai poate face in acest caz?
Admite excepţia nulităţii cererii. Anulează cererea ca netimbrată. Cu drept de recurs.
Cel mai recent răspuns: iuliamariana , utilizator 15:39, 7 Mai 2012
Ce obiect avea actiunea?
taxa prima inmatriculare
Legea 146/1997 privind taxele judiciare de timbru

Art. 20. - (1) Taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat.

(2) Dacă taxa judiciară de timbru nu a fost plătită în cuantumul legal, în momentul înregistrării acţiunii sau cererii, ori dacă, în cursul procesului, apar elemente care determină o valoare mai mare, instanţa va pune în vedere petentului să achite suma datorată până la primul termen de judecată. În cazul când se micşorează valoarea pretenţiilor formulate în acţiune sau în cerere, după ce a fost înregistrată, taxa judiciară de timbru se percepe la valoarea iniţiala, fără a se ţine seama de reducerea ulterioară.

(3) Neîndeplinirea obligaţiei de plată până la termenul stabilit se sancţionează cu anularea acţiunii sau a cererii.

(4) Dacă în momentul înregistrării sale acţiunea sau cererea a fost taxată corespunzător obiectului sau iniţial, dar a fost modificată ulterior, ea nu va putea fi anulată integral, ci va trebui soluţionată, în limitele în care taxa judiciară de timbru s-a plătit în mod legal.
(5) În situaţia în care instanţa judecătorească învestită cu soluţionarea unei căi de atac ordinare sau extraordinare constată că în fazele procesuale anterioare taxa judiciară de timbru nu a fost plătită în cuantumul legal, va dispune obligarea părţii la plata taxelor judiciare de timbru aferente, dispozitivul hotărârii constituind titlu executoriu. Executarea silită a hotărârii se va efectua prin organele de executare ale unităţilor teritoriale subordonate Ministerului Finanţelor Publice în a căror rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul debitorul, potrivit legislaţiei privind executarea silită a creanţelor bugetare.


Puteti sesiza din nou instanta de judecata.
Daca taxa judiciara de timbru este impovaratoare pentru dumneavoastra, invocand argumente concrete, convingatoare, cu privire la situatia materiala a dumneavoastra, puteti face o cerere de ajutor public judiciar, care va fi examinata in camera de consiliu.


Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6.
Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6 lit. a)�c), nu poate depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare."


"Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. �n acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%."
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc depun din nou cererea la inregistratura nu se considera lucu judecat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Partaj ddiddii ddiddii Buna ziua ! Am o nelamurire cu privire la ajutorul public judiciar , si anume : este mentionat ca beneficiaza de acest ajutor persoanele care au sub 800 ... (vezi toată discuția)