avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inlocuirea reclamantului sau interventie in interes ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inlocuirea reclamantului sau interventie in interes propriu?

Speta este interesanta. Procesul are ca obiect o actiune in revendicare prin care reclamantul solicita obligarea paratului sa-i lase in deplina proprietate si posesie o portiune mica de teren(terenul ocupat de parat), care face parte dintr-o parcela mai mare, toata fiind proprietatea reclamantului.

In prezent stadiul procesului este la rejudecarea apelului. Aceasta dupa ce instanta de recurs a dispus rejudecarea apelului, pentru lamurirea unor chestiuni, sens in care a ordonat efectuarea unui supliment de expertiza in fata instantei de apel. Suplimentul de exp.topo s-a efectuat in fata partilor initiale, la instanta de apel.

Apoi a intervenit vanzarea parcelei mari de teren de catre reclamant catre un tert.Asadar, in prezent, terenul este inscris in CF in proprietatea tertului, in baza contr.de v-c, iar reclamantul din proces a ramas cu posesia si folosinta terenului, care este notata si ea in cartea funciara.

Intrebarea este cum se va proceda in continuare? Reclamantul initial va cere introducerea in proces a tertului, care a devenit proprietarul terenului sau tertul proprietar actual va face o cerere de interventie in interes propriu, in temeiul art.50 Cod pr.civ.?

In cazul in care reclamantul initial cere introducerea tertului in proces, aratand ca acesta este proprietarul actual al terenului, care va fi insa temeiul juridic al unei astfel de cereri?

Iar in cazul in care tertul ar face o cerere de interventie in interes propriu, avand in vedere stadiul procesual(apel), aceasta ar putea fi admisa doar cu invoirea partilor, or sunt putine sanse ca paratul sa fie de acord cu aceasta interventie.

Care este solutia, din punctul dvs.de vedere?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:18, 24 Septembrie 2012
Pai nu prea inteleg cu contractul ala, ce s-a vandut? Nuda proprietate? Care e intelegerea? Cand se face predarea imobilului?
Nu exista si clauza de vanzare de drept litigios? Eu as fi pus-o in contract, dar se poate face aditional.
Noul proprietar e succesor in drepturi, oricum, nu e vreun tert in dosar. Deci intra langa reclamant sia laturi de acesta. Nu stiu contractul ala ce struto-camila o fi, ar trebui sa ramana ambii in dosar. Asa pare, cel putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)
Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? marfan marfan Intrebarea e in titlu: Ce inseamna intervenient intr-un proces si cine poate avea calitatea asta ? Multumesc. (vezi toată discuția)