avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Tratat Lisabona
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Tratat Lisabona

Buna ziua,
Am nevoie sa imi spuna cineva, pentru ca eu nu am gasit ori nu stiu sa caut,care sunt principalele inovatii introduse in Tratatul de la Lisabona in functionarea Uniunii Europene, din legea 13/2008.Multumesc anticipat. Astept o lamurire.
Cel mai recent răspuns: camixdx , utilizator 17:08, 24 Septembrie 2012
Vedeti acest articol
[ link extern ]
Stimat forumist,

Întrebarea dvs necesită nu doar un răspuns extrem de elaborat, ci chiar o expunere de genul unui curs de drept.

Dacă doriți, puteți accesa site-ul europa.eu, pentru informații succinte:
[ link extern ]

Din punctul de vedere al unui practician CEDO, părerea mea este că cea mai radicală schimbare - repet, este un punct de vedere strict subiectiv, al meu personal -

o constituie deschiderea procesului aderarii Uniunii Europene la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care va fi finalizat prin tratate ulterioare - vezi, printre multe altele, cele expuse de Ministerul Afacerilor Externe pe următoarea pagină web:
[ link extern ]

Ce pot să vă spun pe scurt: prin Tratatul de la Lisabona s-a urmărit modernizarea instituțiilor Uniunii Europene, inclusiv prin întărirea principiului subsidiarității. S-au urmărit printre multe altele, simplificarea tratatelor existente, delimitarea competențelor statelor membre în raport cu Uniunea Europeană; consolidarea Parlamentului European, reformarea cadrului legislativ...

Totuși, dacă doriți cu adevărat să aprofundați tema, este necesar studierea unui tratat de drept.

Cu stimă.

Multumesc frumos.
Mi-am dat seama ca este vorba de o sinteza, dar doream o confirmare.Multumesc, inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla la 01.01.2010? SoSlow SoSlow Intrebarea este, ati ghicit, retorica :) Odata cu ratificarea Tratatului de la Lisabona si intrarea acestuia in vigoare, probabil cu incepere de la ... (vezi toată discuția)
Forta juridica a tratatului de la lisabona Adela.Alexandra Adela.Alexandra Ce ati analiza/mentiona in cadrul unui subiect cu tema \"Forta juridica a Tratatului de la Lisabona\"? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare persoana din ungaria so_g70 so_g70 Va rog daca poate cineva sa ma ajute. Firma la care lucrez vrea sa angajeze o persoana din Ungaria si nu stiu ce documente trebuie pentru angajare. Cei de la ... (vezi toată discuția)