avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipoteca mobiliara asupra creantelor prezente si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipoteca mobiliara asupra creantelor prezente si viitoare sau cesiune de creanta?

Buna ziua!
Ma puteti ajuta sa ma lamuresc in urmatoarea problema: de ce bancile reunesc, in acelasi contract, ipoteca mobiliara cu titlu de garantie asupra creantelor prezente si viitoare cu cesiunea de creanta? Eu consider ca sunt doua notiuni diferite. In contract apare astfel: creditor ipotecar si/sau cesionar; garant ipotecar si/sau cedent. De ce se procedeaza asa?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta bancara+termene somatii karsten_yanker karsten_yanker Stimati forumisti, as dori sa intreb daca pot fi emise in aceeasi zi o somatie imobiliara si poprire pe conturi si o somatie mobiliara, care stabilesc termene ... (vezi toată discuția)
S-a facut contestatie la executare in calitate de garant ipotecar ... nitmar nitmar S-a facut contestatie la executare in calitate de garant ipotecar iar cesionara a chemat banca cedenta in garantie. Cesionarul e asociatul majoritar al ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)