avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cesiune creanta bancara+termene somatii
Discuție deschisă în Executare silită

cesiune creanta bancara+termene somatii

Stimati forumisti, as dori sa intreb daca pot fi emise in aceeasi zi o somatie imobiliara si poprire pe conturi si o somatie mobiliara, care stabilesc termene de plata diferite.
In plus as dori sa stiu daca cesionarii unui credit bancar, care nu au ca obiect de activitati bancare, pot calcula tertului debitor dobanzi si penalitati.
Va mulumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 28 Mai 2015
în cazul cesiunii de creanţă, cesionarul dobândeşte drepturile pe care le-a avut cedentul.

Creanţa se transmite, aşa cum a existat în patrimoniul cedentului, adică, împreună cu: a) toate drepturile pe care cedentul le are în legătură cu creanţa cedată şi b) drepturile de garanţie (fideiusiunea, gajul, ipoteca, privilegiul), precum şi cu c) toate accesoriile ei (art. 1568 noul Cod Civil). în ceea ce priveşte accesoriile, în principal, legiuitorul se referă la dobânzi şi alte venituri aferente creanţei’. Efectul translativ al cesiunii se va produce şi cu privire la dobânzile şi veniturile viitoare dar, chiar şi cu privire la cele devenite scadente la data cesiunii, dar neîncasate încă de cedent, astfel cum rezultă din prevederile art. 1576 C. civ.

Detalii: [ link extern ]
Se calculeaza penalitate cf contractului de credit.
In ce priveste somatiile , nu vad de ce nu ar fi legal, sunt forme de executare diferite, daca debitorul nu plateste in termenul dat, se trece la executare prin forma inscrisa in somatie.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Dobanda la creanta Laszlo Bicsak Laszlo Bicsak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar la speta de mai jos: Imprumut bancar, nevoi personale, girat cu apartament, de la OTP, predat catre OTP ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)