Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi mutat gardul dintre Popescu si Idiotescu inspre terenul lui Idiotescu, furandu-i acestuia din teren. Problema este ca Popescu nu are carte funciara si nici acte de proprietate pe terenul respectiv, iar Idiotescu sustine ca eu sunt proprietarul terenului lui Popescu. De asemenea, la judecatorie Idiotescu a solicitat expertiza cadastrala si expertul m-a trecut pe mine ca vecin, nu pe Popescu. Mie mi-a spus sa semnez doar pentru prezenta, semnatura mea neinsemnand ca sunt de acord cu concluziile expertizei. Acum, Idiotescu sustine prin avocatul sau ca eu sunt vecinul care i-a furat terenul, pentru ca iata, am si semnat ca sunt de acord cu rezultatul expertizei !!!
Procesul este la Tribunal, iar recursul a fost calificat drept apel.
A fost un singur termen, in care eu am luat la cunostinta de intampinarea lui Idiotescu. Mentionez ca Popescu nu este parte in acest dosar. Eu am carte funciara pe terenul meu, iar in schitele cadastrale este trecut ca vecin Popescu. Am fost astazi la cartea funciara si mi s-a spus ca nu mi se poate elibera nici un fel de inscris in care sa figureze vecinii, doar un extras de carte funciara pentru informare, in care se arata situatia juridica a terenului meu.
Intrebare: cum dovedesc in instanta ca nu ma invecinez cu Idiotescu ? repet, Popescu nu are acte de proprietate si nici carte funciara pe terenul sau.
Inteleg ca atata timp cat mama nu are un titlu de proprietate pe gradina, eu voi fi considerat proprietar si bun de plata cheltuielilor de judecata ? Mi se pare o mare nedreptate !
Nu as putea sa cer in instanta reclamantei sa dovedeasca faptul ca eu sunt proprietar si ca eu am mutat gardul ?
Acțiunea în grănițuire presupune stabilirea pe cale judecătorească a hotarelor proprietății.
De regulă părțile în asemenea acțiuni sunt proprietarii unor terenuri învecinate.
Din câte înțeleg, în speța D-voastră vecinul v-a dat în judecată considerându-vă proprietar. Se pare că s-a întemeiat pe vreun titlu sau act pentru aceasta, deoarece înstanța v-a respins excepția lipsei calității procesuale pasive în ceea ce vă privește. Aveți motivarea instanței la respingerea acestei excepții? Din acea motivare trebuie să vă dați seama de ce instanța vă consideră proprietar.
Pe de altă parte, se pare că acțiunea în constatarea dobândirii proprietății prin uzucapiune de către mama D-voastră a fost respinsă... deci aceasta se pare că nu are nici un titlu prin care să-și dovedească dreptul de proprietate asupra terenului respectiv.
Repet, sunt multe necunoscute și nu știu dacă e bine să speculăm doar. Cel mai bine ar fi să cereți o amânare și apoi să vorbiți cu un avocat care să caute o strategie de urmat.
Rog informare
vali37
sint proprietarul unui teren din anul2003 am cumparat acest teren de la bunica mea iar la acel moment am facut si cartea funciara ... (vezi toată discuția)