avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare I.I.

Pot infiinta o Intreprindere Individuala avand ca activitate principala cod CAEN 6910-Activitati juridice, pentru exercitarea profesiei de mediator?
Mentionez ca sunt autorizat de Consiliul de Mediere, dar nu vreau sa desfasor activitatea ca profesie liberala. Functionara de la ORC mi-a respins cererea pe motiv ca activitatea de mediator se exercita numai ca profesie liberala.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
leonardnicolae2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: leonardnicolae2010 , utilizator 15:42, 25 Septembrie 2012
Vedeti ca numite meserii sunt denumite profesii liberale , si nu tin ca modalitate de avizare/infiintare de Reg.Com. ci de anumite asociatii de tipul Barou, Uniune, CECAR, etc.

Deci in mod corect v-a refuzat registrul com.
Multumesc pt.promptitudinea raspunsului. Problema este ca vreau sa desfasor in paralel doua activitati. Cea de mediator poate fi execrcitata ca profesie liberala, iar cealalta, de consultanta tehnica nu poate fi exercitata decat ca PFA sau II. Nu as vrea sa fiu nevoit sa tin doua contabilitati.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
leonardnicolae2010, utilizator
Va inregistrati doar laFinante si vi se da un cod fiscal
Pentru activitatile de consultanta tehnica aveti codurile CAEN din grupa 71

Din pacate nu aveti incotro decat sa tineti 2 contabilitati.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
leonardnicolae2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate dubla? leonardnicolae2010 leonardnicolae2010 Doresc sa infiintez o Interprindere Individuala pentru exercitarea unei activitati de consultanta tehnica. In paralel vreau sa desfasor si activitatea de ... (vezi toată discuția)
Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Pfa sau ii profesie liberala - mediator florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Vreau sa-mi desfasor activitatea ca mediator(profesie liberala), nu sunt salariata, vreau sa stiu ce este mai avantajos: PFA sau II? Am inteles ca ... (vezi toată discuția)