avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator si PFA
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator si PFA

am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator,
intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi PFA si persoana cu activitate independenta------ce este de facut ca eu nu vreau sa renunt la PFA???cum pot exercita aceasta meserie fara sa inchid pfa-ul???????
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:26, 6 Octombrie 2012
Da" cine v-a spus ca ar trebui sa inchideti PFA-ul? Medierea este o profesie liberala si se supune altor conditii. Va autorizati la Consiliul de mediere si apoi mergeti la administratia financiara de care apartineti si sunteti gata infiintat si apt pentru munca....
va pastrati PFA ca consultanta in management , pentru BROKER pachete financiare este alt cod caen, iar ca MEDIATOR va autorizati la FINANTE , aveti dreptate o sa aveti doua stampile , doua registre de incasari si plati dar e mai simplu decat ca SRL (firma) cu COD CAEN mediere: Activitati juridice. 6910 dar daca apelati la un ECONOMIST va sugerez SRL.

succes!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
olden, utilizator
olden a scris:

... dar e mai simplu decat ca SRL (firma) cu COD CAEN mediere: Activitati juridice. 6910 dar daca apelati la un ECONOMIST va sugerez SRL.




SRL nu este o optiune. Cititi Legea 192/2006 si veti gasi exact formele de exercitare a profesiei dar in niciun caz SRL.
Capitolul III - Organizarea si exercitarea activitatii mediatorilor

Art. 22
(1) Mediatorii isi pot desfasura activitatea in cadrul unei societati civile profesionale, in cadrul unui birou in care pot functiona unul sau mai multi mediatori asociati, cu personalul auxiliar corespunzator sau in cadrul unei organizatii neguvernamentale, cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
(2) Mediatorul sau mediatorii asociati, titulari ai unui birou, pot angaja traducatori, juristi, alt personal de specialitate, precum si personal administrativ si de serviciu, necesar activitatii de mediere.
(3) In exercitarea profesiei, mediatorii autorizati pot fi angajati cu contract individual de munca numai in cadrul formelor prevazute la art. 22 alin. (1).

Art. 23
In desfasurarea activitatii sale, mediatorul autorizat este obligat sa tina arhiva si registre proprii, precum si o evidenta financiar-contabila.

Art. 24
Mediatorii se constituie in asociatii profesionale locale si nationale, avand drept scop reprezentarea intereselor profesionale si protejarea statutului lor, si pot adera la asociatii profesionale internationale in conditiile legii.


Societatea civila profesionala cu raspundere limitata .

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
olden, utilizator
Interpretati gresit.... treaba cu SRL-ul, este o societate civila PROFESIONALA.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare i.i. leonardnicolae2010 leonardnicolae2010 Pot infiinta o Intreprindere Individuala avand ca activitate principala cod CAEN 6910-Activitati juridice, pentru exercitarea profesiei de mediator? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Pfa-ul si juristul Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Un jurist trebuie sa fie incadrat cu, contract de munca pentru a putea profesa. In codul caen este prevazut codul 6910 Activitati juridice. Un ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate Elle_Eleonora Elle_Eleonora Care sunt profesiunile juridice? Vechimea in munca de secretar la o primarie dintr-o anumita comuna este considerata vechime juridica? Dar cea de mediator? (vezi toată discuția)