avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... declaratie de conformitate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

declaratie de conformitate

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca la achizitionarea unui produs este normal ca unitatea care comercializeaza produsul sa-mi elibereze un certificat de conformitate in limba engleza .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 15:08, 4 Octombrie 2012
Buna seara,
Legea obliga ca documentele care insotesc un produs la comercializare sa fie redactate sau traduse in limba Romana.
Vezi art. 20 alin. 5. Din OG21/1992 - Toate informaţiile privitoare la produsele şi serviciile oferite consumatorilor, documentele însoţitoare, inclusiv cele referitoare la informaţiile privind securitatea produsului şi instrucţiunile de utilizare, precum şi contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie să fie scrise în limba română, indiferent de ţara de origine a acestora, fără a exclude prezentarea acestora şi în alte limbi.
O seara buna.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etichetare de atentionare in limba romana la produse de papetarie steluta79 steluta79 Buna ziua, Articolele de papetarie si birotica se supun legii A.N.P.C. prin care trebuiesc etichetate cu atentionari in limba romana la fel ca si jucariile? ... (vezi toată discuția)
Reglementari continut etichete Gargaritaa Gargaritaa Buna seara, va rog daca se poate sa-mi spuneti care este continutul obligatoriu al etichetelor pentu produse nealimentare. Am voie sa trec DOAR numele firmei ... (vezi toată discuția)
Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)