Situatia mea este urmatoarea: in urma decesului mamei au ramas 2 case: cea in care au stat parintii mei, cumparata de ei in cursul casniciei lor si cea a bunicilor din partea mamei pe care mama a primit-o mostenire in cursul casniciei. Acum, in urma succesiunii dupa mama eu am 3/4 din casa bunicilor si 3/8 (=1/2*3/4) din casa parintilor. Tata vrea sa se recasatoreasca (viitoarea sotie are si ea 1 copil din alta casatorie). Intrebarea mea este: ce drept ar avea respectiva asupra celor doua proprietati in cazul: A) tatal meu ar deceda inaintea ei B) ar divorta ?
In cazul divortului sotia actuala nu va avea nici un dretp. In cazuyl decesuluio tatalui dvs. il va mosteni alaturi de dvs. si va primi 1/4 din mostenire iar dvs. restul de 3/4.Tatl dvs. poate vinde in timpul vietii averea sa cui doreste si poate sa nu lase nici o mostenire.
Nelamurire mostenire
bond25
Buna seara, bunicii mei au decedat, mama este unicul mostenitor (a mai avut un frate, dar a decedat acum 10 ani, fara copii, a fost insurat). Mama a facut ... (vezi toată discuția)