avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu executare- cine plateste cheltuielile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu executare- cine plateste cheltuielile judiciare si daunele morale?

daca inculpatul a primit sentinta definitiva cu executare cine plateste cheltuielile judiciare si daca in acelasi dosar are de platit daune morale catre victima aceiasi intrebare cine le plateste.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:57, 26 Septembrie 2012
Cheltuielile trebuie sa le plateasca cel care a fost obligat.
Cheltuielile judiciare vor fi achitate de catre inculpat catre stat. Daca dvs v-ati constituit parte civila in procesul penal, instanta ar fi trebuit sa se exprime si asupra daunele morale ce inculpatul ar trb sa vi le plateasca. Puteti deschie proces civil separat, in care solutia din penal va tine loc celei din civil.
cheltuielile judiciare cad in sarcina condamnatului de obicei. in sentinta ce scrie?
Daunele morale, in masura si cuantumul in care au fost admise, se platesc de condamnat si partea responsabila civilmente (daca exista asa ceva in cauza).
Citind minuta instantei veti afla cine plateste tot intrucat scrie in hotarare tot.
Daca scrie ca obliga inculpatul ... la plata...nu va ramane decat sa cititi dispozitivul ( minuta) ca sa intelegeti exact ce aveti de plata si fata de cine deoarece scrie tot acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale accident rutier alehandraa alehandraa De la cine primeste victima accidentului rutier despagubirile materiale ,daca vinovatul a murit la 1 an de la accident,iar prima infatisare la proces trebuie ... (vezi toată discuția)
Daune si cheltuieli de judecata in calitate de suspect eusaisapte eusaisapte Daca nu sunt condamnat fiindca sunt nevinovat, am suferit totusi daune materiale si morale si cheltuieli de judecata Pot cere aceasta in acelasi dosar in ... (vezi toată discuția)
Sntinta definitiva masterguni masterguni buna problema mea este urmatoarea am fost inplicat intrun proces civil in calitate de inculpat in urma unui accident auto. la judecatorie am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)