avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune materiale accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune materiale accident rutier

De la cine primeste victima accidentului rutier despagubirile materiale ,daca vinovatul a murit la 1 an de la accident,iar prima infatisare la proces trebuie sa aiba loc in luna septembrie.Decesul vinovatuluii a survenit probabil dintr-o boala cronica,el a fost soferul iar victima pieton.
De la societatea de asigurari.
Multumesc
Daca vinovatul nu avea asigurare,cine plateste?

Vor fi efectuate acte de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Constituirea de parte civila poate fi facuta de catre mostenitori, pana la citirea actului de inculpare , reprezentat de rechizitoriu.


Daunele materiale si morale pot fi suportate de catre societatea asiguratoare.Mostenitorii preiau atat drepturile, cat si obligatiile defunctului.


Trebuie introdusa in cauza societatea asiguratoare , in calitate de persoana responsabila civilmente.

In caz afirmativ, aceasta este obligata, in limita plafonului legal , in solidar cu inculpatul,la plata daunelor materiale si morale, cat si a cheltuielilor judiciare .



Inculpatul este tinut a recupera prejudiciul cauzat cu toate bunurile detinute , prezente si viitoare.

Executoarea silita poate fi incuviintata in toate formele sale.



Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima teonisia teonisia Buna ziua, Un pieton a coborat pe partea carosabila prin loc nepermis ca sa ocoleasca o masina parcata pe trotuar.Un autovehicul cu remorca in timp ce dadea ... (vezi toată discuția)