avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului

Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica. Printr-o hotarare a Consiliului Local s-a aprobat desfiintarea postului pe care sunt incadrata.
Mie nu mi-a fost comunicata o decizie de concediere ci numai o decizie prin care mi se dau alte sarcini de serviciu cu mentiunea pana la expirarea preavizului de 20 zile.
Poate fi considerata aceasta decizie de concediere?
Pot fi modificate sarcinile de serviciu dupa desfiintarea postului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 26 Septembrie 2012
Solicitati printr-o cerere sa vi se comunice decizia de desfiintare a postului ca sa puteti sa a o atacati in instanta ( tribunal). IN cazul in care nu vi s-a comunicat prin posta cu conf. de primire sau sub semnatura practic nu va e opozabila. .
Dupa expirarea preavizului vi se va comunica si decizia de concediere ... de la data comunicarii aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o ataca la instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul).
Pai, eu nu stiu oficial despre desfiintarea postului. Nu trebuie sa mi se comunice decizia de concediere in care sa fie precizat termenul de preaviz?
Iar in perioada de preaviz mi se pot da alte sarcini de serviciu decat cele din fisa postului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
LOREDANITA, utilizator
In practica se procedeaza astfel:
- se emite decizia de desfiintare a postului de catre AGA
- se instiinteaza salariatul de desfiintarea postului
- la terminarea preavizului se va comunica decizia de concediere

De asemenea, exista si varianta emiterii deciziei de concediere care sa prevada cumulat aspectele semnalate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am anunțat sarcina a doua zi după ce mi s-a desfăcut contractul de muncă. e obligat angajatorul să mă mențină angajată până la finalul sarcinii? adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in situatia in care mi s-a desfacut contractul de munca cu preaviz si sunt insarcinata. Nu am anuntat la lucru sarcina decat a doua zi in care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mickeyy mickeyy Buna ziua, Am o speta in sensul ca firma la care lucrez doreste sa desfiinteze postul in care sunt angajat pe motive economice. Sunt director de filiala ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de reducere a normei de timp boghysv boghysv Buna ziua! Sunt angajat cu norma intreaga pe postul de inginer clinic la un centru de dializa.Programul din contract este de 8/zi (08-16). In realitate ... (vezi toată discuția)