avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare

cumparatorul nu a respectat promisiunea de vanzare cumparare a unui imobil(eu fiind vanzatorul),l-am lasat sa stea de fapt in locuinta predandu-i cheia la data semnarii primisiunii de vanzare cumparare si la data stabilita sa perfectam contractul de vanzare cumparare nu s-a mai prezentat la notar.ce pot face sa-mi eliberez casa?.care este procedura cea mai scurta?
Cel mai recent răspuns: anamariasoare , utilizator 11:26, 28 Septembrie 2012
Stimat forumist,

Citiți cu atenție, în primul rând prevederile antecontractului, aceste sunt, pentru părți, lege.

În principiu, puteți solicita rezilierea antecontractului, evacuarea promitentului-cumpărător, daune, folosul nerealizat..., dar, repet, în funcție și de clauzele antecontractului.

Vă sfătuiesc, de asemenea, să începeți aceste proceduri cu o somație fermă, putând solicita notarului să vă ajute și cu o încheiere de certificare de fapte în care să se arate refuzul de a se prezenta al promitentului-cumpărător.

Cu stimă.
va multumesc din suflet pentru raspuns,dar specific ca nu este un antecontract, actul se cheama promisiune bilaterala de vanzare cumparare -nu este o doferenta?
Sunt sinonime, stimată doamnă.

Asa cum v a spus si domnul avocat mergeti intai la un executor judecatoresc care I'l va notifica ca in data de...la ora de... se prezinte la X birou notarial pentru perfectarea sau rezilierea antecontractului de vanzare cumparare sau a promisiunii cum II spuneti dvs. Cu acea notificare , cu antecontractul in original si cartea de identitate va prezentati la biroul notarial X la data si ora specific ate in notificarea adresata celeilalte parti. Notarul public va incheia o certificare de fapte daca partea nu se prezinta printr o anumita procedura, adica strigarea partii la interval de 5 minute, dupa care se va intocmi actul constatand neprezentarea acestuia, sau daca parte se va prezenta se va incheia un act aditional la antecontract dand un termen rezonabil si convenit de parti pentru obtinerea certificatului fiscal al extrasului de autentificare de CF, pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare.
Ca sa il evacuati faceti mai intai somatia si daca nu vrea sa parareasca imobilul il veti actiona in justitie pentru rezolutiunea contractului si evacuare.
Din pacate va fi un proces de o durata destul de indelungata daca respectivul va face tot felul de aparari.

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea antecontract vanzare, monalisciolan monalisciolan In 2009 am facut un antecontract de vanzare-cumparare al unui apartament cu un nud propietar si un uzufructuar.Li s-a permis sa locuiasca in apartament. Nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)