avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ


Buna ziua !
Am o nelamurire cu privire la ajutorul public judiciar , si anume :
este mentionat ca beneficiaza de acest ajutor persoanele care au sub 800 ron pe cap de membru in ultimile doua luni -asta inseamnand ca deducerea este de 50% din taxa de 3 la suta %.Ma intereseaza cum anume se face acest calcul '' pe cap de membru '' . Mentionez ca am salariu de 720 ron brut si un copil sub intretinere a carui pensie alimentara +alocatie are un cuantum de 170 ron . Doresc acest ajutor pentru actiunea unui partaj in urma unui divort .
Intrucat este extrem de clar citatul OUG nr. 51/2008, art 8 doresc sa ma asigur ca pot cumula veniturile copilului cu ale mele si apoi impartite pe din doua(eu asta am inteles)
De asemenea am mai citit un articol pe care nu mi-l amintesc care spune ca daca sunt despagubita cu de 10 ori mai mult decat ajutorul public va trebui sa returnez acest ajutor .
Termenii juridici sunt extrem de stufosi si de aceea apelez la ajutorul dvs.
in speranta ca nu v-am retinut foarte mult -astept un raspuns si multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:39, 26 Septembrie 2012
buna ziua
da beneficiati de ajutor public judiciar, dar pentru aceasta depuneti o cerere insostia de documentele care atesta veniturile faptul ca aveti un minor in intretinere (hot de diV) si o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor public in ultimle 12 luni
bafta
Va multumesc din suflet!
Depind de acest ajutor pentru demararea acestui partaj .
Sa aveti o zi frumoasa!
Sa va ajute cel de sus ,,
Vedeti ca legea a suferit modificari prin legea 251/2011
"Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6.
Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6 lit. a)-c), nu poate depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 10 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare."

"Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat .
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%."
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Rog frumos ma poate ajuta cineva cum pot solicita asa ceva ?!Mai exact ce documente trebuiesc anexate?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,mi a fost deschis un proces si nu am bani.cum e procedura spre s beneficia de ajutor public si avocat din oficiu si in ce măsură cu unul pot si ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara. va rog frumos care sant conditiile pt acordarea ajutorului public judiciar ,tinand cont ca eu si familia nu avem venituru deoarece fabrica s-a ... (vezi toată discuția)