avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala din culpa

buna seara.pe data de 26 aprilie 2011in urma unui accident auto,,m-am ales cu un dosar penal pt vatamare corporala din culpa.Dosarul a stat pana pe 8feb 2012,la politia rutiera,sectia cercetari penale,de unde a fost trimis la parchet.Intrebarea mea este cat mai dureaza pana se da o rezolutie in acest dosar,ce a-si putea face sa urgentez cu dosarul,eu voi fi chemat la parchet pt audieri?,exista un termen limita pana cand se da o rezolutie?.Mentionez ca m-am interesat de 4-5 ori de dosar la parchet si mereu am primit acelasi raspuns-dosarul este in lucru.Va multumesc si astept cat mai multe raspunsuri
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:17, 27 Septembrie 2012
1) NU poți face mai nimic, eventual o altă Cerere de urgentare și solicitați răspuns în termen legal de 30 zile ;
2) nimeni NU poate ști când se va da o rezoluție : doar polițiștii respectivi apoi, dos. va merge la parchet : doar procurorul emite o Rezoluție/Ordonanță pe baza P.V. de la Poliție, care act este tot la indicația procurorului, doar el este șeful echipei de cercetare penală ;
3) Da, veți fi chemat să vă cerceteze, NU există nicio limită în timp de emitere Ordonanță/Rezoluție a procurorului (situația depinde de mai mulți factori de ex. multitudinea dosarelor, gradul lor de complexitate, competența organelor de cc. penală, dragostea de a munci etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare dosar in stadiu parchet cu propunere de nup iverson_nio iverson_nio Pe data de 18 feb 2013 dosarul a plecat de la Udriste catre Parchet cu propunere de NUP ! (cauza conducere auto cu alcoolemie de 0.9 in sange efectuat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca politistul judiciar sa emita ordonanta de incepere ... edanes_ro edanes_ro Este legal ca politistul judiciar sa emita Ordonanta de incepere a urmaririi penale, in conditiile in care procurorul dispune, actele de dispozitie sunt ... (vezi toată discuția)
Plangere juliaeva juliaeva Pe data de 14 septembrie am depus la politie o plangere pentru lovire si certificatul medico-legal. Pe data de 22 septembrie am fost chemata la sectia de ... (vezi toată discuția)