Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Mi s-a facut referat si am intrat in comisia de discipina,in conditiile in care nu am semnat fisa postului si nici nu mi s-a adus la cunostinta regulamentul de ordine interioara.Ce sa fac in acest caz ?
In acest sens, va trebui sa va prezentati la data convocarii la comisia de disciplina si sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea dvs .. in caz contrar, neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Buna ziua! M-am prezentat la comisie si printre argumente am pomenit de fisa postului,la care mi s-a replicat ca in legatura cu aceasta problema trebuia sa o caut personal .Conform art.17 C M- "angajatul va fi informat asupra:
- functiei precum si fisa postului cu specificitatea atributiilor postului
- riscurile specifice postului.
Nu am primit nici o lamurire in legatura cu postul respectiv.Cum se interpreteaza legea in acest caz ?
Legea este in favoarea angajatului , si anume : În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare - art.19 C.mun.