avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Mi s-a facut referat si am intrat in comisia de discipina,in conditiile in care nu am semnat fisa postului si nici nu mi s-a adus la cunostinta regulamentul de ordine interioara.Ce sa fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 9 Octombrie 2012
In acest sens, va trebui sa va prezentati la data convocarii la comisia de disciplina si sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea dvs .. in caz contrar, neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Buna ziua! M-am prezentat la comisie si printre argumente am pomenit de fisa postului,la care mi s-a replicat ca in legatura cu aceasta problema trebuia sa o caut personal .Conform art.17 C M- "angajatul va fi informat asupra:
- functiei precum si fisa postului cu specificitatea atributiilor postului
- riscurile specifice postului.
Nu am primit nici o lamurire in legatura cu postul respectiv.Cum se interpreteaza legea in acest caz ?
Legea este in favoarea angajatului , si anume : În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare - art.19 C.mun.
In aceste conditii pot fi sanctionata disciplinar ? Va multumesc mult !
Nu puteti fi sanctionat daca angajtorul nu va adus la cunostinta fisa postului si riscurile specifice postului.

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara salariat Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Se poate aplica unui salariat daca a savarsit o abatere disciplinara, incalcand mai multe prevederi legale reducerea salariului pe o perioda de 1 luna cu 5%, ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)