avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Mi s-a facut referat si am intrat in comisia de discipina,in conditiile in care nu am semnat fisa postului si nici nu mi s-a adus la cunostinta regulamentul de ordine interioara.Ce sa fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 9 Octombrie 2012
Da, puteti fi sanctionata, insa sunt mari sanse ca sanctiunea sa fie ilegala (anulabila in instanta).
Daca pot fi sanctionata care este baza legala ? Va multumesc!
Art. 248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
...

Numai daca fapta dvs este considerata abatere discplinara atunci veti putea fi sanctionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat daca consuma alcool sau tigari Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care sunt pasi de urmat pentru a sanctiona un angajat din punct de vedere legal care consuma alcool intr-o institutie publica sau tigari? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara salariat Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Se poate aplica unui salariat daca a savarsit o abatere disciplinara, incalcand mai multe prevederi legale reducerea salariului pe o perioda de 1 luna cu 5%, ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca format electronic Jojolino Jojolino Doresc sa stiu daca sactiunile primite se trec in cartea de munca... Multumesc (vezi toată discuția)