avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu sarcina

Buna ziua. As dori sa stiu de cate zile de concediu medical (nu de risc) pot beneficia in total in sarcina date de medicul de familie.
De asemenea, cate zile de concediu medical poate medicul de familie sa acorde o data.
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 23:21, 27 Septembrie 2012
Concediul medical (format din pre-natal si post-natal) are o durata totala de 126 de zile. Acest concediu de maternitate se acorda in baza concediilor medicale, acordate lunar de catre medicul de familie. Durata concediului pre-natal si post-natal poate varia, ele compensandu-se intre ele.
raspuns: in total puteti primi 126 de zile care se impart in doua jumatati, adica 63 de zile prenatal si 63 postnatal. Concediul postnatal ( de lauzie ) nu poate fi mai mic de 42 de zile. Medicul va elibera lunar cate un concediu de maxim 30 de zile
imi cer scuze, cred ca nu m-am exprimat suficient de clar. nu m-am referit la cele 126 de zile de pre si post natal, ci la concediile pe care le pot lua pana la cele 126, pt. incapacitate temporara de lucru
pai acelea sunt concediile pentru risc maternal

@alin_gon
Concediul pre-natal si post-natal nu este obligatoriu a fi impartit in 2 parti egale. De exemplu, angajata isi poate lua 10 zile de concediu pre-natal si restul de 116 zile concediu post-natal dar intotdeauna cele 42 de zile de concediu de lauzie vor fi obligatorii.
da, adevarat, acestea pot fi compensate intre ele iar cele 42 de zile de lauzie ramanand obligatorii in orice situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre post natal ContSters243704 ContSters243704 concediul pre-post e d 126 zile. imi pot lua 84 zile pre si 42 post? la care se adauga la aceste 84 pre si 5 zile pt casatorie plus restul de zile d ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate iulia_viorica iulia_viorica De asemenea, in legatura cu concediul de risc maternal de care beneficiez in prezent, mi s-au acordat 30 de zile, dar nu se specifica perioada. Am luat ... (vezi toată discuția)