avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita proprietate

Buna ziua.
Am facut un gard intre mine si vecinul pe mezuina. Nu am instiinta vecinul ca fac gardul pt ca eu am suportat costurile. Dupa 3 ani vine vecinul si imi spune ca a constatat "ochiometric" ca am intrat pe proprietatea lui intre 5-10 cm. Ca trebuia sa fac gardul numai la mine pe proprietate. Eu asa l-am facut dar vecinul sustine altceva. Ca trebuia sa ii spun ca fac gardul si doar daca era el de acord apoi sa il realizez. Va rog sa ma lamuriti cum e cu mezuina si cine are dreptate in toata poveastea asta. Va multumesc.
1) Gardul ar trebui construit exact pe linia de hotar (mezuina) dintre doua proprietati. Aceasta linie de hotar trebuie stabilita CONFORM actelor si acceptată de ambii proprietari, altfel constructia trebuie amanata pana la rezolvarea litigiului ;
2) vedeți ce scrie în actul dvs. de proprietate privind hotarul cu acel vecin.Cred că, vecinul e ”vecin”, ca mulți vecini și nu poți sta în pasivitate 3 ani, decât din viclenie premeditată, altfel nu ar avea acum pretenții.Mai mult, afirmația constatării vecinului prin tehnologia”ochiometrică” trebuie dovedită, iar problema dvs. constă în evitarea unui proces pt. ”5-10” cm de teren.
Daca nu va intelegeti veti face un proces cu vecinul pentru granituire. O sa hotarasca expertul topo cine are dreptate, raportat la cadastrele fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard facut pe proprietatea vecinului din greseala? marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a ... (vezi toată discuția)
Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Mutare linie de hotar nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o ... (vezi toată discuția)