avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare proprietate

Am dreptul conform ""Certificatelor de mostenitor"" din 1958,1961 si suplimentar 1971, la o treime din casa si teren(1/3 a fost vanduta in 1971, si 1/3 apartine altui mostenitor). Mentionez ca nu am intreprins nimic nici eu si nici celalalt, pana in prezent pt a intra in posesia bunurilor si nu am platit nici o taxa.
Presupun ca persoana care a cumparat 1/3 a vandut si actualul proprietar utilizeaza tot spatiul.
Ce pot face acum pentru a beneficia de mostenire?
Cu multumiri !
Am aflat:
Actualul proprietar a cumparat dreptul la 1/3 indiviza in 2005.
In actul de VC scrie ca ""vanzatorul preda cumparatorului dreptul de proprietate indiviza in cota de 1/3 cuprivire la suprafata de x mp, precum si POSESIA cu privire la diferenta de 2/3""
Am luat un extras de Carte Funciara de de informare, acolo sunt trecuti incepand cu 2005 trei proprietari in indiviziune, 1/3 actualul proprietar, cate 1/3 pt cei doi mostenitori.
Am depus in numele celor doi mostenitori la administratia financiara toate documentele legate de mostenitore plus Declaratie pt stabilirea impozitului pe cladire si teren cu valorile din actul de mostenire. Am primit Decizie de Impunere pt cele 2/3 plus majorari pe ultimi cinci ani.
Nu cunosc daca a platit si actualul proprietar impozit pe cele 2/3 incepand cu momentul cumparari a 1/3 in 2005.
Poate folosi in instanta cumparatorul a 1/3, dreptul de POSESIE de peste 30 ani mentionat in actul de VC, pt a folosi uzucapiunea ?
complectez o omisiune la cele mentionate mai sus"" POSESIE pe care o exercit netulburat de peste 30 ani, fara act de proprietate.""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)
Constatarea dreptului de proprietate davidescu davidescu Buna ziua . Sunt nou inscis al forumului si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : sunt mostenitorul unui defunct care in anul 1966 a vandut un teren ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)