avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere tractor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere tractor

Buna ziua,

Ma intereseaza daca tractorul se poate conduce cu permis de conducere categoria B? In cazul in care este valabila si categoria B as dori sa stiu daca se poate conduce doar pe camp la lucrari agricole sau si pe drumurile publice? Sau si campul este considerat tot drum public?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:28, 18 Iulie 2012
HG 1391

Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
h) CATEGORIA Tr: tractor, masini si utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrari;

Art. 38. –
(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.
(3) Posesorul permisului de conducere valabil pentru una dintre categoriile B, C sau CE are dreptul sa conduca si vehicule din categoria Tr.

cu categ. B se poate conduce in ambele situatii, camp si drum public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Permis conducere cat tr danares1 danares1 O persoana cu permis cat Tr, poate conduce pe drumurile publice un tractor + remorca? Va rog si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)