avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru =intabulare balcon
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru =intabulare balcon

In anul 2007 am cumparat un apartament, la parter. Prin contractul de vanzare cumparare m-am angajat sa intabulez balconul.Vechilul proprietar in anul 2000 a obtinut o autorizare de construire a acestui balcon l-a construit dar nu l-a intabulat.
Acum, eu vreau sa intabulez balconul, am luat legatura cu un inginer topo si acesta m-a intrebat de procesul -verbal de receptie a lucrarii. Nu il am.
Ce fac in situatia aceasta?
El mi-a sugerat sa merg la primarie poate il au ei .
Eu cred ca acesta nu exista.

Exista solutie pentru aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 20:31, 28 Septembrie 2012
Pentru materializarea interesului dvs,este necesar sa contactati serviciul specializat din primarie ,in baza documentelor initiale proiect,autorizatie si certificat de urbanism
Ar fi de preferat ca demersurile sa fie realizate impreuna cu vanzatorul care figureaza titular de documentatie
Daca nu exista, va exista acum prin emiterea de catre primarie, dar urmare a unor determinari.
-dosarul tehnic pe care trebuie sa il detineti de la vanzator si in special piesele de baza in original: studiu geotehnic, PAC, proiect de rezistenta, certificat de urbanism, autorizatie de construire;
-procesele verbale la inceperea si in special la terminarea lucrarilor emise de Inspectia de stat in constructii (cel de la terminare se poate obtine si acum, dar pe N.P. vanzatorului)
-ulterior, primaria prin structura urbanism proprie va emite alt proces verbal, care este definitoriu in vederea intabularii de catre OCPI.
-pentru actele care nu v-au fost date de vanzator, solicitati copii de la emitent, in baza actului de vanzare-cumparare.
-alergatura la si intre institutii trebuie sa aiba la baza rabdare, politete, chiar si un buchet de flori de toamna, din gradina proprie.
:luck:
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul, transmiterea autorizatiei de construire impreuna cu terenul Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea ... (vezi toată discuția)
Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament cu balcon neintabulat MirianaS MirianaS Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament la parter care are si un balcon construit cu autorizatie de contructie, insa nu este intabulat la cartea ... (vezi toată discuția)