avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii subsol

buna seara
am centrala termica si bransament individual la apa rece si locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje
ceilalti proprietari sau hotarat acum sa repare coloanele de caldura la subsol in toatalitate
sunt obligat sa particip cu bani la aceste reparatii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:56, 30 Septembrie 2012
am uitat sa mentionez ca am izolate si tevile de caldura care trec prin apartam meu
P.S.
vreu sa va mai mentionez ca in bloc sunt 2 apartam cu centrala termica......iar cei care beneficiaza de sistemul de incalzire al blocului nu se inghesuie sa plateasca pt lucrare
Avand in vedere ca aveti multa experienta este posibil sa aveti dreptate.
brinzadanut a scris:
.. ceilalti proprietari sau hotarat acum sa repare coloanele de caldura la subsol in toatalitate
sunt obligat sa particip cu bani la aceste reparatii?

Daca lucrarea se face prin asociatie este posibil sa sa puna la plata. Dumneavoastra, cei deconectati de la reteaua comuna de termoficare, incercati sa lamuriti conducerea asociatiei, ca ati facut un efort financiar mare atunci cand v-ati deconectat tocmai pentru a nu mai depinde de aceasta instalatie comuna. Cei care au ramas la comun, fac acum un efort financiar dar nicidecum atat de mare ca cel facut de dumneavoastra. Daca cei conectati acum la comun ar fi contribuit la cheltuiala pe care dv ati facut-o cand v-ati instalat centrala proprie, sigur ca acum erau indreptatiti sa va solicite contributia la cheltuiala cu instalatia comuna...
Acestea sunt cateva argumente care va pot ajuta si se pot gasi inca multe.
Iar conducerea asociatie va decide.
In functie de decizie actionati mai departe.
Daca se decide ca trebuie totusi sa platiti, vedeti ce suma vi se repartizeaza si in functie de aceasta va decideti daca o platiti (si ramaneti in relatii bune cu vecinii) sau nu pplatiti si actionati asociatia in instanta caz in care nu prea mai ramaneti in relatii bune cu vecinii dumneavoastra. Iar instanta va decide, dar verdictul nu-l poate cineva anticipa: va poate obliga la plata ori nu. Nimic nu este sigur pentru ca decizia instantei depinde de multe variabile: statutul asociatiei, hotararea adunarii generale, intelegerea ce ati semnat-o cand v-ati debransat si mai ales argumentele pe care le poate prezenta si sustine legal avocatul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloane apa calda / caldura silviu1975 silviu1975 As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre (12 apartamente cu CT proprie; 6 apartamente alimentate de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor cu intretinerea si reparatiile instalatiilor de termoficare PracticMan PracticMan Buna ziua, Solicit ajutorul dumneavoastra datorita unei dispute pe care o am cu Asociatia de Proprietari pe tema repartizarii cheltuielilor pentru ... (vezi toată discuția)