avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributie somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributie somaj

Buna ziua, Contribitia la somaj se aplica la salariul tarifar sau la venit brut realizat? Care este baza legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 23 Ianuarie 2009
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca este baza legala.
Art. 26. - Angajatorii au obligatia de a plati lunar o contributie la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota se aplica asupra sumei veniturilor care constituie baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj, conform art. 27 alin. (1).

Art. 27. - (1) Angajatorii au obligatia de a retine si de a vira lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota se aplica asupra bazei lunare de calcul, reprezentata de venitul brut realizat lunar, in situatia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica pe perioada in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19, sunt suspendate potrivit legii, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj anne_david anne_david Buna ziua, La ce se aplica contributia pentru somaj? La salariu tarifar (din cartea de munca) sau la venit brut realizat (incluzand sporuri cu caracter ... (vezi toată discuția)
Contributia de somaj bogdan30ro bogdan30ro Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca contributia de somaj(0,5 %) se aplica la salariu de baza sau la salariu brut. Multumesc (vezi toată discuția)
Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)