avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa demisionez dupa concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa demisionez dupa concediu medical?

buna seara am si eu o intrebare :lucrez la o firma de 15 ani si acum a luat altcineva firma cu tot cu angajati punandu-ne pe toti sa facem actele ca la o angajare ,intre timp am aflat in urma unui control ca sufar de diabet si nu numai urmand sa -mi fac niste investigatii fiind acum in concediu medical intrebarile mele de fapt sunt
1.la cate zile de medical am voie?
2.dupa medical imi pot da demisia sau mai trebuie sa lucrez o perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 1 Octombrie 2012
1. Depinde de boala, la boli grave (nu e cazul dumneavoastra) concediul medical poate fi prelungit succesiv si pana la 2 ani in total. Medicul va stii cate zile de concediu se impun iar dumneavoastra trebuie sa prezentati actul de la medic angajatorului.

2. Puteti demisiona imediat dupa revenirea din concediu dar daca angajatorul cere trebuie respectata perioada de preaviz.
Dupa incetarea concediului medical puteti solicita incetarea raportului de munca cu acordul partlor - art.55 lit.b C.mun. - situatia in care nu se acorda prevaiz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Demisie Niki47 Niki47 Buna seara, Lucrez intr-o firma ca muncitor necalificat, in prezent sunt in concediu medical datorita unor probleme de sanatate, as dori sa aflu daca dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie popaangelica popaangelica daca se da demisia trebuie neaparat facut preavizul?daca da cate zile?program 8 ore ? (vezi toată discuția)