avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face?

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin.
Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti deoarece in urma unei licitatii am trimis o Cerere de inscriere ca si creditor in urma careia nu am primit nici un raspuns si nu mi-a fost inregistrata in procesul verbal desi alti creditori cu cereri similare se regasesc in acesta.Am vazut acest proces verbal de licitatie pus la dispozitie de un creditor ca si mine, executorul refuzand sa-mi raspunda cum a solutionat cererea mea.La Tribunalul Bucuresti actiunea a fost respinsa ca netimbrata desi eu am primit confirmarea de primire.Am facut recurs unde am trimis copie de pe dovada achitarii taxei de timbru de la tribunal si din greseala copie de pe dovada achitarii taxei pentru recurs.In citatie mi se specifica sa fac dovada achitarii in original.Asta imi demonstreaza ca au fost puse la dosar,eu primind confirmarea de primire.Solutia recursului a fost:respinge recursul ca nefondat.Nu inteleg de ce?
Imi cer scuze am omis sa spun ca actiune a avut ca obiect refuz solutionare cerere.
Vreau totusi sa fac o cerere de revizuire dar nu am mari sperante.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face o alta actiune si cu ce obiect?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
michil, utilizator
dacă ne puteți da ceva detalii despre conținutul motivării instanței de fond (Tribunalul) apoi, din recurs cu privire la pronunțarea instanței ca nefondat.În opinia mea :
1) ar fi posibil ca scrisoarea recomandată cu confirmare de primire, să fi fost ajunsă ori depusă la dosar cumva după pronunțare ;
2) În recurs, Curtea de Apel, v-a respins deoarece NU v-ați conformat cerinței instanței de pe citație de a trimite originalul taxei de recurs.Problema este că : nu se putea pronunța în sensul că recursul dvs. este nefondat ci pt. că nu ați dat curs cerinței instanței de recurs în a depune originalul taxei de recurs=lipsă taxă recurs și nicidecum ca nefondat.
Cred ca nu am formulat eu corect.
Cand am formulat recursul am trimis dovada achitarii taxei de timbru de la Tribunal unde mi-a fost respins ca netimbrata si dovada achitarii taxei de timbru pentru recurs (aceasta din urma a fost in copie). In citatie mi-au cerut dovada achitarii taxei de timbru in original pentru recurs.Ulterior am trimis si dovada taxei in original.
De aceea spun ca am trimis dovada ca am achitat taxa de timbru la Tribunal (unde a fost respins ca netimbrat) si nu stiu de ce recursul a fost respins ca nefondat.
Nu am primit inca motivarea instantei de recurs.
As vrea sa stiu daca mai pot face ceva?

Stimat forumist,

Nu îmi dau seama când ați plătit taxa de timbru pentru fond. Problema este - cum bine a sesizat-o și dl @n53 - că la Curtea de apel s-a respins recursul ca nefondat, deci, în viziunea Curții, anularea cererii inițiale pentru netimbrare a fost corectă. Curtea de Apel nu a contestat timbrarea la recurs, ci a observat Tribunalul a anulat în mod just cererea introductivă.

Precizați, deci, momentul achitării taxei la fond. Ați achitat-o, cumva, după ce instanța de fond - Tribunalul, s-a pronunțat?

Cu stimă.

Nu am achitat taxa dupa ce Tribunalul s-a pronuntat.Taxa a fost achitata pe 02.02 si termenul la Tribunal pe 10.02.
Acesta este motivul pentru care nu inteleg nici eu de ce recursul a fost respins ca nefondat.
Nu stiu daca in aceasta actiune mai pot face ceva oricum ar fi motivarea.Problema mea este daca pot face o alta actiune impotriva acelui executor.Problema am expus-o in primul mesaj.
Multumesc pentru raspunsurile primite!

Alte discuții în legătură

Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Taxã timbru judiciar. termen limitã pentru depunerea dovezii plãții taxei de timbru. termen limita pentru plata taxei de timbru. Popescu2012 Popescu2012 1. Exista un termen limită (normă imperativa) pentru depunerea taxei de timbru în fond? Solicit art. Nr. (norma imperativa) În acest sens. 2. Taxa ... (vezi toată discuția)
Despre un recurs facut dupa un apel "anulat ca netimbrat" AndreiPop AndreiPop As dori sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare. In urma unui proces la Judecatoria Sectorului 3, partea adversa a facut apel iar apelul a fost judecat la ... (vezi toată discuția)