Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin.
Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti deoarece in urma unei licitatii am trimis o Cerere de inscriere ca si creditor in urma careia nu am primit nici un raspuns si nu mi-a fost inregistrata in procesul verbal desi alti creditori cu cereri similare se regasesc in acesta.Am vazut acest proces verbal de licitatie pus la dispozitie de un creditor ca si mine, executorul refuzand sa-mi raspunda cum a solutionat cererea mea.La Tribunalul Bucuresti actiunea a fost respinsa ca netimbrata desi eu am primit confirmarea de primire.Am facut recurs unde am trimis copie de pe dovada achitarii taxei de timbru de la tribunal si din greseala copie de pe dovada achitarii taxei pentru recurs.In citatie mi se specifica sa fac dovada achitarii in original.Asta imi demonstreaza ca au fost puse la dosar,eu primind confirmarea de primire.Solutia recursului a fost:respinge recursul ca nefondat.Nu inteleg de ce?
Imi cer scuze am omis sa spun ca actiune a avut ca obiect refuz solutionare cerere.
Vreau totusi sa fac o cerere de revizuire dar nu am mari sperante.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face o alta actiune si cu ce obiect?
Multumesc anticipat!
1) Netimbrarea acțiunii atrage anularea cererii, prin invocarea exceptiei de netimbrare a actiunii sau necorespunzator timbrate.În opinia mea și potrivit informațiilor postate de dvs : instanța de fond (Tribunalul) sau pârâtul a ridicat exceptia de netimbrare a actiunii, a pus-o în discuția părților (se pare că dvs ați lipsit, probabil pârâtul a fost prezent).Dacă pârâtul a fost prezent, a susținut excepția instanței (dacă nu a fost, instanța având dezlegarea uneia din părți să judece și-n lipsă, a judecat, altfel suspenda acțiunea, bază art.242, alin 1, pct.2) dacă nu a fost, instanța și-a admis excepția și așa v-a respins acțiunea dvs.A urmat recursul . . . ;
2) dacă este potrivit celor de mai sus, ar rezulta că, dvs. puteți formula și depune o nouă acțiune dar :
- timbrați-o corect încă de la început potrivit cuantumului cerut dvs. de către instanță pt. vechea acțiune;
- depuneți Cererea având anexată în ORIGINAL taxa de timbru (faceți o copie a dvs pt orice eventualitate ;
- DACÃ nu puteți participa la proces, menționați o Notă în care acordați instanței libertate de a judeca și în lipsă.
Pot formula o alta actiune cu acelasi obiect refuz solutionare cerere si aceleasi parti?
Exact aceeasi procedura expusa de dumneavoastra am urmat-o si eu de aceea spun ca nu inteleg solutia Curtii de Apel.
La Tribunal dovada timbrarea a fost trimisa la timp si in original dar poate nu a fost pusa la dosar.
Intradevar am cerut judecarea in lipsa deoarece sunt din alta localitate.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra!
Ar trebui sa mergeti la dosar si sa vedeti daca nu cumva nu exista cererea si taxa de timbru la dosar.
Daca taxa de timbru ati depus-o anterior trebuie stiut daca cererea si taxa in original exista.
Daca exista cererea dar nu si taxa reveniti pe forum si mai vedem...
In cerere era scris sa este atasata taxa de timbru?
Era bine sa trimiteti scrisoare recomandata cu valoare declarata...
Macar sa stiti pe viitor...pentru alte procese...
Multumesc din suflet pentru toate raspunsurile!
O sa revin cu amanunte dupa ce primesc motivarea de la Curtea de Apel si sper sa pot ajunge si in Bucuresti va vad ce este la dosar.